Familj

En vanlig dag med en bebis som är 5 månader

Lilla Ellen blir 5 månader om några dagar. Semestern är över för vår del och det som ska bli vardagen under hösten håller på att utmejsla sig. Såhär kan en vanlig dag se ut just nu hemma hos oss.

Morgonen

Gah. Plötsligt tar alla i den här familjen morgon så himla tidigt. Numera är det faktiskt storasyster Freja som vaknar först. Redan runt 05 kan hon komma intassande till oss, mest bara för att informera om att hon tänker titta på TV.

Hon kan sätta på Barnkanalen själv, så jag tänker varje morgon att jag nog kan somna om lite, men så fort jag tänker den tanken vaknar ofelbart Ellen också så då är det lika bra att masa sig upp.

Ibland vaknar Ellen först, och då har Freja någon sorts sjätte sinne (trots att hon sovit igenom alla nattens uppvak) och kommer in och vill vara med. Och skulle inget barn vakna av sig själv, så vaknar numera alla när Jonas väckarklocka ringer klockan 06.

När Jonas åkt till jobbet är det frukost och påklädning som gäller. Och lek, eftersom det ju är evigheter tills det är dags för förskolan klockan 09. Just nu har jag taktiken att köra på med att göra Freja klar, och blir vi klara tidigt så går vi till lekparken eller gör något ärende innan vi beger oss dit.

Någon gång under morgonen brukar Ellen sova en liten skvätt, sällan längre än 30 min. Det är inte riktigt fokus på henne under den här tiden, hon får mest hänga med.

Dagen

När Freja hänger på föris så är det mest fokus på att Ellen ska få sova ordentligt en gång. Såklart blev det andra barnet som bara sover länge om förutsättningarna är precis rätt. Freja kunde sova i vagnen i timmar, oavsett var vi var. Det var tider det.

Nu behöver det vara i spjälsängen i ett mörkt rum utan ljud som stör (väldigt lätt när de bygger väg precis utanför fönstret), annars blir det någon futtig halvtimme. Men ändå, jag är väldigt tacksam att hon inte bara sover i sjalen längre.

Vi är inte direkt iväg på så mycket äventyr på dagarna, alltså. Jag försöker mest komma ikapp med tvätten och det eviga plockandet. Det är helt sjukt vad mycket grejer en tvååring kan dra fram på någon timme, det går inte att hålla efter.

När Ellen är vaken ligger hon mest på sin lekmatta och leker med sina fötter, eller sitter i matstolen och leker med någon leksak. Hon får vara i närheten där jag är helt enkelt, och så småsnackar vi lite under tiden jag gör hushållsgrejer.

Blir det en kort sovstund går vi oftast något ärende sedan. Det är smidigt att ha gångavstånd till precis allt, som vi har. Och lite dåligt för plånboken… Timmarna mitt på dagen går väldigt fort, och vips brukar uret närma sig 15 och hämtning på föris.

Eftermiddagen

När vi hämtat Freja så är det dagsformen på samtliga inblandade som avgör vad vi hittar på. Kanske gör vi något annat ärende, eller går till lekparken, eller går hem och dricker smoothie. Ellen brukar sova en liten tupplur till.

Jonas kommer hem runt 17 och då lagar vi middag. Vi nattar numera barnen varannan kväll (alltså varannan kväll Ellen, varannan Freja). Den som nattar Freja lagar mat, varför minns jag inte riktigt. Middagen intas lite i all hast oftast, gärna med en sprallig tvååring i knät/på väg upp på bordet.

Ellen har fått börja smaka lite av middagen (bara på ett finger) och verkar tycka att mat är ganska gott. Det ska bli skoj att få lära ännu ett barn att äta!

Kväll och natt

Ellen somnar numera ganska tidigt för natten, ofta redan vid 18. Sedan sover hon i ett sträck, men vaknar för mat tre eller fyra gånger. Hon verkar också börjat tycka det är obekvämt att ha blöt blöja, så den får jag oftast byta en eller flera gånger under natten.

Det är jag som tar alla nätter. Vi försökte ett tag att Jonas skulle ta en någon gång ibland, men jag vaknar ändå så det är liksom ingen idé. På helgerna kompenserar vi min ständiga sömnbrist lite grann med att jag får sovmorgon några timmar.

Och det är tungt, det ska jag inte sticka under stol med. Många kvällar är jag ledsen över att jag behöver lägga mig så tidigt för att orka. Om jag nattar Freja så får jag ofta gå direkt från hennes säng till min egen, utan att hinna göra någonting annat. Bloggen och Instagram ekar tomt. Träningskläderna ligger i någon hög med ren tvätt någonstans. Stickorna samlar damm, för att inte tala om våra sköna TV-tittarfåtöljer.

Ibland väljer jag att träffa vänner istället för att sova tidigt. Det är alltid värt det, men jag får betala för det med att kroppen blir sådär trött så det gör ont. Vi kan väl säga att jag längtar rätt mycket tills Ellen börjar sova lite bättre igen.

En enklare vardag

5 backup-lösningar om du glömmer packa blöjor

Jag är ett kontrollfreak av rang. Det finns ingenting jag avskyr mer än att hamna i en situation jag inte var förberedd för. Men sedan jag fick barn nummer två har jag insett att det inte går att förbereda allt längre. Det är alldeles för mycket som kan gå fel.

Det är lite befriande att ha kommit till den insikten, för det är rätt skönt att släppa på kontrollen ibland. Innan Ellen föddes försökte jag alltid förekomma Freja när hon höll på att göra något som skulle kunna gå fel, men det går liksom inte längre. Mitt mantra har blivit ”vad är det värsta som kan hända?”. Så länge det inte föreligger livsfara så har jag numera lärt mig att det tar mindre energi att bara ställa iordning kaoset efter det har hänt, snarare än försöka hålla efter det under tiden.

Lite på det temat har jag också roat mig med att tänka ut backup-lösningar på scenarion som med största sannolikhet kommer inträffa. Det har redan hänt att jag insett att jag bara packat med blöjor till det ena barnet, och det kommer garanterat hända igen. Här är mina bästa backup-lösningar som jag tänkt ut ifall det uppstår akut blöjbrist:

Köpa nya blöjor

På de ställen vi rör oss är det oftast ganska när till en affär, så det allra lättaste är ju att smita in där och köpa sig ett nytt paket.

Fråga en annan barnfamilj

Hur blyg jag än är så skulle jag inte ha några som helst problem att fråga en familj som verkar ha barn i ungefär samma storlek om de kan avvara en blöja. Jag har varit på andra sidan av den situationen och var bara glad att jag kunde hjälpa till.

Konstruera någon sorts tygblöja

Någon sorts tyg har vi ju alltid med oss. I bästa fall ett gäng handdukar eller en babyfilt, men det går nog att få ihop något även av extrakläderna eller något klädesplagg vi föräldrar kan avvara.

Använda en binda

Finns det bindor att tillgå så är ju det bättre än ingenting, de är ju ändå gjorda för att vara absorberande. Vet man att det är sista blöjan och det är långt tills vi kan skaffa fler så kan man fästa en binda i blöjan för att fånga upp det värsta. Annars får man fästa den på något annat sätt.

Använda pappershanddukar

Oklart hur effektivt det skulle vara med pappershanddukar, men har man ett gäng så gör det väl lite nytta i alla fall.

Ganska självklara grejer, kan tyckas, men vissa (jag) tycker ju om att tänka ut sånt här på förhand så att man inte behöver vara kreativ i skarpt läge. Har du fler tips på alternativa blöjor? Dela gärna med dig kommentarerna!

 

Tips

En titt i min Evernote: Daily Bits Of

Varje dag stöter jag på nya intressanta saker som jag sparar för framtiden. Till det använder jag tjänsten Evernote, och hur jag gör kan du läsa mer om här: Samla information med Evernote. Men, tänkte jag, det är ju dumt om bara jag ska se allt det här bra som jag har hittat. Det är ju bättre att dela med sig. Det är alltid bra att dela. Så jag kommer med jämna mellanrum tipsa om något som jag hittat under min senaste månadsgenomgång.

Den här gången är det tjänsten Daily Bits Of som jag blivit påmind om. Jag har faktiskt testat den förut, men nu var det längesedan och de har gjort om en del sedan dess. Tyvärr hittade jag inte någon bra förklaring på deras sida att sno rakt av, men jag har fattat det som att du kan prenumerera på olika kurser som kommer till din mailbox en gång om dagen. Vissa är gratis, andra kostar pengar. Det verkar dessutom som att du kan göra egna kurser, men jag har inte satt mig in i hur det funkar.

Jag älskar ju att lära mig nya saker, så detta passar mig säkert ypperligt. Just nu prioriterar jag dock andra saker, så det får ligga kvar som en notering i Evernote tills rätt tid infinner sig.

Har du testat Daily Bits Of? Dela gärna med dig av dina erfarenheter i kommentarerna!

En enklare vardag

5 tips inför förskolestarten

Kanske är det dags för dig att skola in barn på förskolan snart? Eller har du som jag – barn som varit sommarlediga och nu plötsligt ska tillbaka och du har inte förberett ett endaste dugg? Oavsett vilket så har du nog nytta av tipsen nedan!

Förbered kläderna innan

Hela förra året så förberedde vi färdiga outfits till hela veckan på söndagskvällarna. Min plan är att göra samma sak nu – hoppas att Freja vill vara med på tåget bara. Mer om vi gjort kan du läsa här: Mindre bråk om kläder på morgonen.

Märk kläderna. Alla kläder.

Vi har beställt lappar från Filur namnlappar som vi sätter på allt. Jag har försökt skriva med märkpenna men det funkar inte alls bra för mig, vet inte om det är min handstil eller vårt namn som ställer till det. Så jag stryker till och med namnlappar på strumporna. Det var lite klurigt att få fast dem utan att strumpan blev svår att ta på sig, men jag kom på det till slut. Mer om det kan du läsa här: Märka strumpor till förskolan.

Namnnappar

Om ditt barn har napp så vill jag tipsa om att beställa nappar på tryck på. De är inte jättebilliga, men de är så praktiska. Det är många på Frejas förskola som har samma modell så det är toppen att ha namnet på. Vi beställer våra ifrån Namnnappen.

En delad kalender

Om ni är fler än en person som är involverade i barnets förskolevistelse så är nu tillfället då ni behöver skaffa en delad kalender. Det så mycket som ska planeras nu: hämtningar och lämningar och dagar då förskolan stänger tidigare och dagar då det inte är öppet alls och det ena med det tredje. Såhär har vi gjort (numera har faktiskt Freja en egen kalender också): Vår delade kalender.

Märk örngott med potatistryck

Det finns förskolor som vill att barnen har med egna kuddar till vilan (vår till exempel). För att märka örngottet är potatistryck väldigt lämpligt – det råkar nämligen vara ett precis lagom pyssel för en 1,5-åring.  Kolla in våra här: Örngott med potatistryck.

Bonus! Du som har barn i 1-årsåldern kanske också har behållning av den här texten, som jag skrev när Freja precis fyllt två år. Jag läste den igen nu och skrattade fortfarande igenkännande.

Vilka är dina bästa tips inför förskolan? Dela med dig i kommentarerna!

Familj

Liten semester i Stockholm med en tvååring

Jag och Freja passade på att ta en liten semester i Stockholm förra veckan, bara hon och jag. Jonas och hon var iväg till Jonas pappas torp för några veckor sedan, och de verkade haft så himla skoj så jag ville också hitta på något med henne. Dessutom tyckte vi att Jonas behövde få lite ensamtid med Ellen, de har knappt hängt någonting på tu man hand.

Vårt lilla äventyr blev jättelyckat! Det är väldigt lätt att planera när det egentligen bara är en person som ska tycka det är kul. För mig var det viktiga att få vara med Freja, oavsett vad vi gjorde.

Vi började med att ta oss in till centrala Stockholm. För oss innebär det just nu en bussresa, en tunnelbaneresa och otaliga hissfärder. Vår tvååring gillar både kollektivtrafik och hissar, så bara det var ett äventyr i sig. Efter ett pit stop på Norrmalmstorg där vi åt pommes och dip från McDonalds tog vi spårvagnen ut till Djurgården. Att åka spårvagn var populärt, för att uttrycka det milt.

Semester i Stockholm

Jag hade bokat ett rum åt oss på Scandic Hasselbacken, som har fördelen att ligga nära en hel uppsjö kul grejer. Skansen, Gröna Lund, Junibacken och Vasamuseet är bara några saker som finns på promenadavstånd. Om det här blir en årlig tradition, vilket jag hoppas, så är det ju perfekt att kunna välja aktivitet beroende på väder, ålder på barnet och dagsformen.

Just i år så skippade vi dock alla de grejerna till förmån för Tekniska museet, vilket kändes mer lämpligt för vårt pyssliga barn. Det innebar dessutom lite mer resa med både spårvagn och buss (yay!). Inte långt dock, det tog väl tio minuter kanske. Fördelen med semester i Stockholm – det är inte speciellt stort och många attraktioner ligger samlade kring Djurgården.

Vi spenderade kanske två timmar på museet, vilket var en perfekt längd på eftermiddagsaktivitet. Faktum är att vi inte ens gick och kollade på utställningen, utan stannade på Teknoleket. Det är en permanent utställning för mindre barn och var helt perfekt för oss. Vi hittade magnetiska klossar, kugghjul, ett trampflygplan och favoriten – rulla en kula i en stor ”tratt” för att utforska gravitationen.

Det fanns också en avdelning som var mer likt en vanligt lekrum, med leksaksbilar att köra runt med och en liten spis där Freja lekte favoritleken ”laga mat”.

Tekniska museet

När klockan slog 17 begav vi oss tillbaka med spårvagnen. Middag köpte vi på korvkiosken utanför Skansen, vilket var ett himla genidrag. Freja älskar korv och jag slapp försöka äta middag på restaurang med ett litet yrväder. Till Frejas stora förtjusning fanns det även mjukglass att tillgå vid de där kioskerna.

Med magarna fulla av korv och glass drog vi oss tillbaka till hotellrummet. Där lekte vi med presenterna Freja fått av hotellet – ett memory och såna där tillfälliga tatueringar som roade barnet något oerhört.

Semester i Stockholm

Egentligen det enda som var lite minus var att rummet hade två enkelsängar som stod brevid varandra istället för en stor säng. De flyttade sig väldigt lätt i sidled, så jag var rädd att Freja skulle ramla ned mellan dem under natten. Det löste sig dock med att jag puttade in alltihop mot en vägg, och så lade jag mig i samma säng så hon hade en vägg på ena sidan och mig på andra sidan. Funkade toppen, men innebar i praktiken att vi delade på en säng som var 80 cm bred. Inte superbekvämt för mig, även om jag kunde lägga över fötterna på den andra sängen.

Sov gjorde vi hela natten (min andra gång sedan Ellen föddes tror jag) och sen åt vi hotellfrukost. Det vill säga, Freja tog en tugga av olika saker som jag hämtade åt henne och jag hällde i mig en tallrik fil på stående fot. Ungefär som jag hade förväntat mig att det skulle bli.

Semester i Stockholm

Efter frukosten gjorde vi hela resan hem igen. Helt perfekt planerat, om jag får säga det själv.  Det enda som var föremål för lite diskussion var när det var sovdags, vilket är standard just nu. Annars var det en fröjd att få fokusera på Freja och umgås på hennes villkor. Hon är dessutom nästan aldrig inne i stan, så en semester i Stockholm är ett stort äventyr för henne även om det kanske inte är så många nya intryck för mig.

Får jag bestämma kommer vi göra samma sak nästa år, fast då kanske vi går till Skansen eller Junibacken istället. Året efter det blir det dyrt för min stackars plånbok, för då har Ellen fyllt två så då får blir det väl till att göra samma sak med henne.

Vad har du gjort för lyckade äventyr med dina barn?

Tips

Läsvärt vecka 29-30

Sommarstiltjen är över! Nu hittar jag läsvärda grejer både här och där, och självklart delar jag med mig.

Personligt

Att använda bloggen som terapi

Titt som tätt skriver jag om lite mer personliga saker än vad vi äter till middag och hur vi lägger upp vår ekonomi. Till exempel om att jag gråter när jag är arg, att jag lider av social baksmälla, och att jag tycker det är så fruktansvärt pinsamt när andra gör bort sig. Det är en medveten grej jag tvingar mig själv till ibland, för jag har märkt att det får mig att må bättre.

Det är som att bloggen är en form av terapi som jag trivs väldigt bra med. Jag har hundra gånger lättare för att formulera mig när jag får skriva i lugn och ro istället för att prata. Fast hade det bara varit av den anledningen så hade jag lika gärna kunnat skriva dagbok. Det som är grejen med att publicera texten så att världen kan läsa, det är att jag måste tänka några varv till.

Skulle jag bara skriva för mig själv, då behöver jag ju inte förklara ordentligt. När jag skriver där mina vänner, min man och min chef kan läsa – då måste det vara en vettig text. Då behöver jag skriva, skriva om och skriva om lite till, och då får jag min egen bearbetning på köpet.

Det är faktiskt fascinerande hur mycket det hjälpt att sätta ord på allt det där som snurrar runt i huvudet. Det är som att det som känts som ett stort problem plötsligt blir ett litet omak bara. Ett litet personlighetsdrag att förhålla sig till.

Och sen, då hjälper det ännu mer att få kommentarer på det jag skrivit. Att få veta att personer jag tänker på som sociala genier är precis lika blyga som jag är. Att ett gäng flerbarnsföräldrar vittnar om att det blir bättre, precis när jag resignerat inför faktumet att jag aldrig kommer få göra något annat igen än att ta hand om barn.

Så jag tänker fortsätta skriva om mina svagheter. Bland mina noteringar som jag ännu inte vågat gräva ned mig i finns ämnen som att jag är övertygad om att mina vänner inte tycker om mig egentligen, att jag tar kritik så sjukt personligt och att anledningen till att jag är en föreningsmänniska är ganska sorglig.

Inte för att jag mår speciellt dåligt över de här grejerna, egentligen. Faktiskt mer för att det på något vis blivit lite kul att erkänna alla mina svagheter för mig själv och för världen. Det kan vara ganska bra, tycker jag, att vi pratar lite mer om sånt.

DIY

Piffa till byrå med dekorplast

Jag älskar initiativet Monthly Makers, som är en utmaning varje månad där alla deltagare skapar något på ett förutbestämt tema. Det är så kul att tänka ut ett bra projekt, och så fantastiskt skönt att få ha någon typ av deadline i det här småbarnskaoset som är mitt liv just nu. Att få känna sig klar med något.

Den här månaden är temat något jag aldrig testat, och vi bestämde oss tillsammans här hemma för att passa på att piffa till den nya byrån vi köpt till barnrummet. Det är alltså inte bara jag som skapat den här månaden, min man Jonas är lika skyldig.

Dekorplast har Jonas jobbat lite med tidigare, när han fixade ett hemmagjort barnkök av ett skåp i barnrummet, men för mig var det helt nytt. Och vilket himla bra material! Det var väldigt enkelt att skära ut formerna – dessutom blir det ju temporärt vilket känns rätt bra i ett barnrum som är i ständig förändring.

Dekorplast stickers

Först hade vi ganska enkla former som idéer. Sen kom jag på att jag skulle göra en dalahäst. Jonas kontrade med en Stockholmssiluett, och ungefär där spårade det ur. Så till den milda grad att Jonas faktiskt inte är klar med alla sina lådor, för han blev lite ambitiös. En cliffhanger alltså, jag återkommer med rapport!

En oavsiktligt fördel med det här projektet är att det har blivit mycket lättare att kommunicera kring var saker och ting finns i byrån. Det är liksom enklare att säga att tröjorna bor i lådan med bokstäver på, än att försöka förklara ”den tredje raden uppifrån, till höger”. Så se där, då fick jag in ett litet tips för en enklare vardag också! Det är ju liksom huvudtemat för den här bloggen – är du nyfiken på mer sånt kan du läsa mer i arkivet.

Dekorplast mobler

Kläder

Vardagskapseln juni och juli 2017

Jag som brukar vara så duktig att fota dagens outfit kom av mig alldeles så fort det blev sommar. Precis när jag hade skaffat mig en backdrop för foto och allt. Det var nog välbehövligt med en paus, för jag kände mig rätt opepp på de där bilderna. Nu är jag däremot väldigt taggad och har alla intentioner att börja igen i augusti.

Men även fast jag inte fotat vad jag haft på mig så har jag fortsatt att utveckla min kapselgarderob för vardags/hemmabruk. Målet är att den ska bestå av ett antal utvalda plagg som jag trivs i och som passar bra ihop med varandra. Fördelarna som jag tänker att det ska ge mig är mer plats i garderoben, bättre ekonomi och att slippa tänka på vad jag ska ha på mig.

Reflektioner under juni och juli

När sommaren kom så blev det smärtsamt tydligt att jag inte riktigt hade räknat med varmt väder. För semestern behövs det kompletteras med minst ett par shorts, gärna två. Dessutom har jag tänkt om lite kring vita och svarta toppar – det behövs ett linne, en kortärmad och en långärmad topp i vardera färg. Då går det att anpassa samma outfit efter rådande väder: shorts och linne om det är varmt, byxor och långärmat om det är kallt.

Det känns verkligen inte som att garderoben behöver utökas mer, snarare minskas. Som ett första steg har jag slutat använda min löparskor till vardags, de passade inte riktigt in. De svarta stövletterna har jag inte använt en enda gång heller, de känns så höstiga. De får ersätta sandalerna när vädret blir kallare.

Största fördelen dock: så sjukt enkelt att packa när vi har åkt bort! Alltihop fick plats i en väska (vilket ju är tanken en kapselgarderob) och så kunde jag fortsätta klä mig precis som hemma.

Förändringar

Några plagg har bytts ut under den här tiden. Jag har äntligen hittat en T-shirt med ett vettigt tryck, och så har en prickig skjorta fått ersätta den randiga. Och så har jag fyndat en randig topp som är ljusår snyggare än den gamla. Jag ska visa det nya så fort jag lyckats fånga allt på bild!

Totalt består garderoben nu av 21 plagg och 4 par skor, om man inte räknar med de plagg som är tänkta som ersättare vid varmt väder.

Planer framöver

Först och främst ska jag göra en sida här på bloggen där alla plagg och accessoarer finns samlade, för den överblicken vill jag gärna ha.

I inköpsväg behöver jag hitta bra modeller på svarta och vita toppar, både linnen, kortärmade och långärmade. Har du tips på var jag hittar det? Berätta gärna i kommentarerna!

 

Tips

11 bloggare som verkar vara trevliga prickar

Nu var det länge sedan jag tipsade om några av de bloggar jag har i min Feedly! Tidigare har jag skrivit om 7 bloggare som skriver riktigt bra, 13 bloggare som lever ett intressant liv och 8 bloggar du kan lära dig något av. Idag är det dags för ett annat gäng, nämligen några som verkar vara härliga personer. Jag fuskar lite, för några av dem har jag faktiskt haft kontakt med så jag vet att de är trevliga. Och en känner jag till och med sedan tidigare – se om du kan gissa vem! Som vanligt har jag snott presentationen rakt av, för det är väl bättre att de får presentera sig själva tycker jag. Och så är jag rätt lat.

Allt enligt A
Här bloggar A om vardagen som mamma till H (född augusti 2014) och L (född december 2016). Om småbarnsliv och barnprylar och allt däromkring.

Beatatjata
Inte bara träning, men ganska mycket. För jag är träningsbloggaren som inte bara är träningsbloggare utan mamma till tre flickebarn också. Och fru, syster, vän, marknadschef, fixhatare, Netflix-junkie, Göteborgs-född, Mullsjö-bo, Jönköpings-pendlare, bokslugare, kristen, chipsälskare, och alldeles, alldeles underbar.

Om jag får säga det själv.

Och det får jag!

Dreamteam på deltid
På den här bloggen kommer du få läsa både pepp och allvar om livet ”varannan vecka”.

Fiat Deluxe
Det är jag som är Fiat. I mitt liv finns två barn, en sambo, för många böcker som måste läsas och för få stickprojekt som blir färdiga. För några år sedan tvingade jag mig ur ett svårt Scrabble-beroende eftersom att jag helt enkelt är usel både på att vinna och att förlora. Feminist? Javisst! Hej då!

Hanna Rosell
Jag heter Hanna Rosell, är 37 år och bor med Martin och våra två barn i Stockholm. Vi flyttade hit i december 2014, innan dess bodde vi i Karlstad. Jag har bloggat nästan varje dag sen början av 2005 och ofta handlar det om vardag, föräldraskap, kultur, resor eller jämställdhet.

Jenny Fagerlund
Journalist och författare. Skriver relationsromaner och debuterade med Drömstigen, maj 2016.

Josefin Knave
Jag heter Josefin, är 26 år, relativt nygift med Martin och mamma till världens bästa snart tvååring (ej partisk). Just nu är jag gravid med vårt andra barn som är beräknat med BF januari 2017. Jag jobbar som content producer, bloggare och youtuber här på LOPPI – världens bästa jobb! Hur roligt det än är vurmar jag allra mest för min familj, matlagning, tantpyssel, läsa och – ja – att hänga i soffan, och det är nog mest så du lär känna mig i den här bloggen.

Katta Kvack
Jag heter Katarina, jobbar statligt, har tatueringar och gillar när håret är färgglatt. Jag har bloggat sedan 2001 och har världens mest superlojala och trevligaste bloggläsare. Jag har även tre barn (födda mellan 2001 och 2013), bor i ett radhus i en söderförort till Stockholm, inbillar mig att jag gillar att plantera fröer (det gör jag egentligen inte – det är fan skittråkigt och allt dör ändå) (dyrt är det också) och dricker gärna cava och kaffe, fast inte nödvändigtvis samtidigt (eller ja, det har nog hänt eftersom jag har svårt att prioritera). Jag lyfter tungt och svingar kettlebells högre än kungen och varje vår tror jag att jag tycker om att springa.

LillaHell
Jag heter Carolina, 35 år och bor i Dalarna. Gift med min Jeppe och mamma till Bernhard som vi fick genom IVF ♡ Den här bloggen är vad jag kallar för en levandeblogg där jag delar med mig av ögonblick i livet. De är allt från träning, till hur man gör en blöjvagga till att man får ta sig en titt genom min kameralins. Och syftet med bloggen är att visa hur lika vi alla är, samtidigt som vi är så olika och unika. LikaOLika.

På Smällen!
Emma heter jag och är nybliven tvåbarnsmamma till lilla Isadora som föddes i april 2016 och Lucas som föddes i mars 2013. Vi bor i Göteborg tillsammans med pappa Jair som har flyttat hit till Sverige från varma Salvador i Brasilien. Jag började blogga år 2012 när jag ville bli gravid med Lucas och nu är min blogg en av södra Sveriges största mammabloggar med världens bästa läsare ♥ Här på bloggen får ni läsa om livet som tvåbarnsmamma, bebis, 3-årstrots, graviditet, missfall som suger, tips, tester, träning och massor av annat!

Yohanna af Skövde
Var hälsad! Yohanna heter och bor utanför Skövde med min familj på två barn och sambo. Mina största intressen är DIY, smink, tatueringar, att vara kreativ, heminredning och att titta på sanslösa mängder serier. Gärna i sällskap av Ben & Jerry. Det bästa som finns är att sova och kaffe är det godaste som finns.