Hemmet

I’ts called compact living, Part 1

Det är inte alldeles lätt att trivas i ett rum på 19 kvadrat. Det är speciellt inte lätt när man kommit flyttande hit från större boplatser, och har hunnit samla på sig en sjuherrans massa skräp under tiden. De senaste 5 åren har jag flyttat på följande vis: från föräldrahemmet till 29 kvm, från 29 kvm till 43, från 43 tillbaka till 97 kvadrat föräldrahem, från föräldrahem till cirkus 50 kvm, till rummet jag numera kallar min borg. Resultat: en himlans massa onödiga prylar. Jag underdriver inte om jag säger att en del saker har fått lov att flytta till de sälla jaktmarkerna. Nu sitter jag här dock, och mitt möblemang består av:

1 styck säng som jag sover i
1 styck säng som numera agerar soffa ihop med en låda som utger sig för att vara schäslong
1 TV-bänk med tillhörande TV
2 bokhyllor
1 pluttigt bord som inte är mitt
8 flyttkartonger med saker som inte ska vara här

Färgskalan på tapeter och dylikt kan beskrivas väldigt enkelt: vitt. Jag har inga gardiner trots att jag bott här sedan mars, för de jäklans flyttkartongerna står framför fönstret.

Nu skall det dock bli ordning på torpet, och projekt nummer 1 är badrummet. Planen är att liva upp med lite färg, och vad är en mer livlig färg än svart? Projekt badrum började med delprojektet kakel (jag har lärt mig i skolan att problem alltid ska delas upp i mindre delar för att lättare kunna lösas, där ser ni, det tog mig bara ett år!). Svart kakeldekor inhandlades hos Kungsholmens Färgbutik och efter inte så många om och men alls sitter den uppe.

Kaklet före
Kaklet före

Kaklet efter
Kaklet efter

 

Det var förvånansvärt lätt att sätta upp, jag tog en linjal till hjälp och följde instruktionerna. Ett tips är att inte börja på det mest iögonfallande stället, eftersom det tar några provomgångar innan det blir verkligt snyggt och slätt. Nöjd är jag i alla fall, nu önskar jag mig bara ett matchande duschdraperi.

Ett svar på “I’ts called compact living, Part 1”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *