Okategoriserat

Att cykla utan att dö

Flest cykelstölder i studentstäder, säger de. Jo, det ligger nog något i det, åtminstone har jag upplevt en helt annan cykelstjälarkultur i Uppsala en vad jag gjorde i Falun. Jag har till och med blivit av med en cykel, fast det gjorde inte så mycket, för jag fick mammas fina röda kärringhonda istället.
Uppsala är en cykelstad på ett helt annat sätt än jag är van vid, det är cyklister överallt, och alla andra måste anpassa sig efter dem. Jag har aldrig varit med om så många nära-cyklist-upplevelser som när jag kört bil här. Här kastar sig cyklisterna ut i gatan, svänger när det passar dem och bryr sig inte ett dugg om att det är fullt med hårda bilar överallt. Jag känner mig som en tönt när jag cyklar, för jag har respekt för bilar, och stannar hellre och väntar tills bilarna åker förbi. Jag tror alla kan se på mig att jag inte är härifrån. Det skiter jag i, jag vill inte dö.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *