Okategoriserat

Det regnar på vår kärlek

Eller kanske inte så mycket på vår kärlek, inte som Povel tänkte sig i alla fall. Men regnar gör det likfan. Helt plöstligt slutade jag se fram emot att klockan ska bli fyra så jag får åka hem.
Hela veckan har jag haft regnjacka, varje dag släpandes på en alldeles för varm vattentät jacka. Vad har jag idag? Vinterjacka modell skitkort och vattengenomsläppande. Och jeans. Och gympaskor med hål i. Vantarna jag alltid brukar ha i väskan (det blir liksom ett måste när man cyklar överallt), var är dom? Hemma. Paraply? Tillåt mig hånskratta.

On a totally different note har jag räknat ut min budget för höstterminen. Det ser lovande ut. Mycket lovande. Jag kan lätt leva på dubbelt så mycket i månaden som jag räknat med och ändå ha pengar kvar. Och jag har till och med räknat med böcker. Jag brukar inte köpa skolböcker.

Utmaningen kommer bestå i att lyckas hålla i de sanslösa mängder pengar jag får nu hela vägen fram till december, då det som bekant är skralt i studenternas kassa. Några enkla trick jag kommer roa mig med är att ha alla pengar på ett konto jag inte kommer åt med kortet, och föra över pengar varje måndag. Det som finns kvar i slutet på veckan är det man får roa sig för. Finns det något kvar i slutet av månaden kan man unna sig något. Annars är det järnkoll på budgeten som gäller. Sådeså.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *