Okategoriserat

A clear conscience is usually the sign of a bad memory

Det var varit en minst sagt ironisk morgon, då jag suttit och försökt banka i in kunskaper i skallen på ren viljestyrka. Som vanligt, i och för sig, men den här gången handlar det om kunskaper om hur minnet fungerar och hur man ska göra för att saker ska fastna.
När man pluggar är det tydligen viktigt att stanna upp och reflektera över det man läser, relatera det till saker man redan vet, och gärna komma på en liten ramsa för att komma ihåg vad man läst. En bra idé kan också vara att organisera det hela i en hierarkier, så att man automatiskt kommer ihåg det som ligger på det lägre nivåerna i hierarkin för att man associerar det med det som ligger högre.

Det man inte ska göra om man vill att det ska fastna i långtidsminnet är att försöka få in kunskaperna med hjälp av rå repetition, man ska alltså inte läsa igenom ett kapitel snabbt tre gånger och tro att det fastnar.

Synd bara att jag inte har tid att lära mig en hel jävla bok genom organisation och fan och hans moster tills på tisdag. Men läsa är jag snabb på. Snabb som fan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *