Okategoriserat

Bättre koll?

Från den 1 oktober får universitet, högskolor, komvux och folkhögskolor ett uttalat krav på sig att rapportera om studenter gör avbrott i studierna. Det står i artikeln att Uppsala Universitet kritiserat regeln. Det hade varit intressant att läsa vad det är de har att invända, men jag hittar inte deras kritik någonstans.
Jag tycker det är ganska självklart att man inte ska få studiemedel om man inte studerar, och borde det inte vara ganska lätt att märka om en student hoppat av? Även om inte undervisningen är obligatorisk så kan man väl rimligen anta att någon som inte dyker upp på de obligatoriska delarna av en kurs, inte lämnar in några inlämningsuppgifter och inte skriver några tentor har hoppat av utbildningen.

Finns det andra aspekter som jag inte har koll på, eller är det mest bara lathet av universiteten som gör att de motsätter sig kravet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *