Okategoriserat

Skolk-SMS

Föräldrar till skolkande barn får SMS om frånvaro. Rent spontant tycker jag att detta är en bra idé, och definitivt något jag skulle gilla om jag hade barn i tonåren. Som relativt nybliven vuxen vet jag hur mycket det är som föräldrar inte vet om sina barns förehavanden, och även om jag tycker att alla har rätt till ett privatliv är skolk något som kan vara en varningssignal och som bör uppmärksammas.
Men som alltid när det gäller teknik och övervakning, som det på ett sätt handlar om i detta fall, är det väldigt viktigt att vi inte ruckar på gränserna alltför mycket. I ljuset av FRA-debatten bör vi tänka igenom varje sådant beslut noga, och att alla har rätt att välja om man vill delta eller inte. Ingen ska behöva bli övervakad mot sin vilja, det är något vi alla måste värna om.

2 svar på “Skolk-SMS”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *