Okategoriserat

Användbarhet

Jag har gjort hemsidor mest på kul sedan jag var 8-9 år. Det som är så underbart med att vara intresserad av webdesign är att man aldrig någonsin blir fullärd. Varje dag upptäcker jag nya sätt att se på saker och ting, och jag känner mer och mer att det är något jag vill arbeta med i framtiden.
Just nu är jag inne i en period där jag slukar det mesta jag kan hitta om användbarhet. Ska man göra en webplats som är tillgänglig för alla är det en hel del att tänka på, eftersom alla människor är olika, och det finns en hel del saker att ta hänsyn till.

Även om jag kan vara lite extrem med dessa saker, blir jag fruktansvärt irriterad när stöter på webplatser som uppenbarligen utvecklats av någon som antagligen fått galet mycket betalt, och trots detta är de inte tillgängliga för alla. Vissa verkar inte ens behaga testa om deras applikation fungerar i andra webläsare än Internet Explorer. Jag vill inte ens tänka på hur de sidorna upplevs av någon som är blind.

Det finns en liten risk att jag kastar sten i glashus här, eftersom jag faktiskt inte vet hur mitt bloggtema upplevs i de hjälpmedel som finns (jag kan till exempel tänka mig att länkfärgen inte är den mest läsbara för någon som har synsvårigheter), men jag hoppas att det är någorlunda läsbart tills dess att jag skaffar en ny domän och kan designa mitt eget från grunden.

Nu har jag totalt tappat bort vart jag ville komma med det här, förutom att jag hoppas att detta är något som inte kommer vara ett problem i framtiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *