Okategoriserat

Våldtäkt är inte bara kvinnor ”förunnat”

Helena Palena funderar över ordet våldtäkt på Newsmill, och det kan vara något av det mest inskränkta jag läst på länge.
För det första är det väl ingen som påstår att ordet kommer av att mannen ”täcker” eller för den skull ”betäcker” en kvinna. Det handlar om att våldta, att med våld ta något som man annars inte får, och dessutom ta något som ingen människa ska tvingas ge bort om den inte vill.

Att det finns människor som ens tänker på det här sättet skrämmer mig oerhört, hur kan det inte vara våldtäkt om det handlar om analen istället för könet? Är det mindre kränkande att, ursäkta uttrycket, bli påsatt i röven?

Enligt min personliga definition av ordet krävs det inte heller att någon ska få utlösning för att det ska klassas som våldtäkt, något som Helena verkar ta för givet.

Jag hoppas verkligen att detta är ett skämt av något slag, och jag att jag ska få stå här och skämmas för att jag reagerade på något som så uppenbart bara är skrivet för att provocera. Men man vet ju aldrig, idioter finns överallt.

Ett svar på “Våldtäkt är inte bara kvinnor ”förunnat””

  1. Tack Carin för att du orkade kommentera Helena Palenas sanslöst enfaldiga funderingar.Carolin

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.