Okategoriserat

Storytelling

Vem i helvete-Anders skrev för ett tag sen ett mycket välformulerat och läsvärt inlägg om att de stora skivbolagens tid är förbi (Dö, skivbolag. Dö). Som uppföljning till en kommentar från en kille som heter Joel erbjöd han sig sedan att promota Joels musik på bloggen (”Vem i helvete” svarar Joel), ett erbjudande som Joel nappade på (”Vem i helvete” gillar STORYTELLING!).
Det är precis sådana här intiativ som gör att jag älskar Internet och bloggosfären av hela mitt hjärta, för här är allt möjligt. Självklart ska vi nu alla hjälpa till att berätta om Joels musik så den når ut till de som letar efter den. Varför? För att det är viktigt att visa de stora skivbolagen (och Joel och alla andra artister som tvivlar) att vi vill lyssna på musik som finns tillgänglig där vi söker efter den. Musik som inte finns på Youtube, MySpace eller Spotify är inte lätt att tipsa om. Den kommer inte spelas på förfester eller hemmafester, för vem tar med sig en CD-skiva dit? Den kommer inte hypas på bloggar, för vem vill tipsa om musik som läsarna måste gå till en skivaffär för att kunna lyssna på? Musik som inte finns på internet finns inte.

På grund av att det finns en fantastisk uppfinning som heter Internet, kan ni nu direkt klicka in på Joels MySpace och lyssna på hans musik, utan att behöva köpa skivan eller sitta och vänta på att den ska spelas på radio. Den finns tillgänglig här och nu, och den kommer finnas tillgänglig när du vill spela den för dina vänner på nästa förfest. Den kommer till och med finnas tillgänglig när du vill lyssna på den för att komma i stämning inför konserten med din nya favoritartist Storytelling. Hur grymt är inte det?

3 svar på “Storytelling”

  1. Men ska du inte länka till Joel också då?Och en annan sak är att man ser inte när det är länkat, lite dåligt för jag råkade upptäcka länken till Vem i helvete-bloggen av en slump. Kanske kan man markera länkar på ngt sätt? Det hade jag iaf gillat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *