Okategoriserat

Jävig TPB-domare?

Oj, nu kommer det ta hus i helvete misstänker jag. Domaren i Pirate Bay-rättegången har granskats och visat sig ha en hel del intressen gemensamt med målsägarsidan. Bland annat är han medlem i Svenska föreningen för upphovsrätt (SFU) och sitter i styrelsen i Svenska föreningen för industriellt rättsskydd (SFIR). Han är också kollega med en av företrädarna för målsägarsidan, Monique Wadsted, på sitt extrajobb för Stiftelsen .SE. Domaren själv anser såklart inte att han är jävig, men får mothugg från flera håll.
Nu öppnas det från medias håll för möjligheten att rättegången kan komma att startas om. Det ska bli väldigt intressant att se var detta tar vägen.

Media: P3 nyheter | SvD | DN | Aftonbladet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *