Okategoriserat

Laglig filmsajt visar gratis film – och stänger ute en stor del av sin kundkrets

film2homeie

I och med PirateBay-domen har marknaden för lagliga alternativ tagit ett steg framåt. Sidan Film2home firar genom att erbjuda gratis film hela helgen. Perfekt, kan man tycka, men en smolk i glädjebägaren är att tjänsten av någon anledning bara tillåter webläsaren Internet Explorer. I och för sig inte ett jätteproblem för mig, för jag har IE installerat på datorn (svårt att komma ifrån om man använder Windows). Jag använder det dock endast för att se till min webdesign fungerar där också, aldrig annars.

Men, det extra krångel det medför gör såklart att jag drar mig för att kolla på film hos Film2home. Dessutom finns det människor som inte har tillgång till Microsofts webläsare och de personerna blir effektivt utestängda av sajten. Gör om, gör rätt, så kanske jag kan tänka mig att betala för att kolla på film hos er.

Till att börja med kan ni ta en titt på W3C:s Browser Statistics och fråga er om det verkligen är värt att göra er tjänst krånglig för de 56,1% av browseranvändarna som gjort ett aktivt val och bytt webläsare för att vi gillar en annan bättre.

Media: SVT

Andra bloggar om samma sak: Opassande

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *