Blandat

Lobbyn för barnaga har en skruv lös

Börjar dagen med att läsa på Aftonbladet att det finns människor som på riktigt lobbar för att barnaga ska bli tillåtet, och att Nya Zeeland kommer hålla en folkomröstning om att ta bort förbudet mot att slå barn som där trädde  i kraft 2004(!).
Jag inte sätta mig in i hur de föräldrar tänker som kan tänka sig att använda våld mot sina barn. Jag förstår heller inte logiken i att det ska vara tillåtet att slå barn när det är belagt med höga straff att slå vuxna. Som någon i kommentarerna till artikeln skriver, om det ska vara tillåtet att bestraffa sina barn med våld, ska det då inte vara tillåtet för en chef att ge en anställd en örfil om den kommer sent?

Rädd och äcklad är vad jag blir. Men jag har i alla fall vaknat nu.

Media: Aftonbladet | Aftonbladet

Ett svar på “Lobbyn för barnaga har en skruv lös”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *