Blandat

”Arbete är en rättighet” och annat dumt

Idag jobbar jag med morgonhumöret istället för emot och ger mig på att lista ett gäng saker jag stör mig på.

  • Folk som skriver urs när de menar usch.
  • Folk som inte förstår hur en marknadsekonomi fungerar och kräver att unga ska ha rätt till ett jobb direkt efter skolan. Det funkar inte så.
  • Folk som Cessan som säger saker som ”Till att börja med är jag antifeminist – jag är humanist och vill att alla skall ha sina rättigheter, både män och kvinnor”. Det krävs inte mer än första träffen på Google för att inse dels att man inte samtidigt kan vara antifeminist och tycka att alla ska lika rättigheter, dels att ordet humanism redan har en betydelse och därför inte kan användas på det sättet.
  • Folk som tror att det är någon sorts mänsklig rättighet att säga negerboll och manifesterar det genom att gå med i Facebookgruppen varför får man inte säga negerboll när man får säga vitlök? och använder argument som Det finns finska pinnar också, har aldrig hört en finne klaga.
  • Folk som använder utropstecken när det ska vara frågetecken.
  • Folk som gladeligen trycker på attend på varenda jävla event de blir inbjuden till på Facebook. Vet du inte var du ska? Det är det maybe attending är till för, så slipper du dyka upp i min feed.
  • Sen var det något mer som jag glömt, så jag reserverar plats här ifall jag kommer på det. Huuur kunde jag glömma? SNÖ DEN 22 APRIL!?! Vad är grejen?

Nu ska jag torka håret, gå till skolan, plugga till tentan på lördag och fira (läs: reta) bror som fyller år idag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *