Vardagskapseln juni och juli 2017

    Jag som brukar vara så duktig att fota dagens outfit kom av mig alldeles så fort det blev sommar. Precis när jag hade skaffat mig en backdrop för foto och allt. Det var nog välbehövligt med en paus, för jag kände mig rätt opepp på de där bilderna. Nu är jag däremot väldigt taggad och har alla intentioner att börja igen i augusti.

    Men även fast jag inte fotat vad jag haft på mig så har jag fortsatt att utveckla min kapselgarderob för vardags/hemmabruk. Målet är att den ska bestå av ett antal utvalda plagg som jag trivs i och som passar bra ihop med varandra. Fördelarna som jag tänker att det ska ge mig är mer plats i garderoben, bättre ekonomi och att slippa tänka på vad jag ska ha på mig.

    Reflektioner under juni och juli

    När sommaren kom så blev det smärtsamt tydligt att jag inte riktigt hade räknat med varmt väder. För semestern behövs det kompletteras med minst ett par shorts, gärna två. Dessutom har jag tänkt om lite kring vita och svarta toppar – det behövs ett linne, en kortärmad och en långärmad topp i vardera färg. Då går det att anpassa samma outfit efter rådande väder: shorts och linne om det är varmt, byxor och långärmat om det är kallt.

    Det känns verkligen inte som att garderoben behöver utökas mer, snarare minskas. Som ett första steg har jag slutat använda min löparskor till vardags, de passade inte riktigt in. De svarta stövletterna har jag inte använt en enda gång heller, de känns så höstiga. De får ersätta sandalerna när vädret blir kallare.

    Största fördelen dock: så sjukt enkelt att packa när vi har åkt bort! Alltihop fick plats i en väska (vilket ju är tanken en kapselgarderob) och så kunde jag fortsätta klä mig precis som hemma.

    Förändringar

    Några plagg har bytts ut under den här tiden. Jag har äntligen hittat en T-shirt med ett vettigt tryck, och så har en prickig skjorta fått ersätta den randiga. Och så har jag fyndat en randig topp som är ljusår snyggare än den gamla. Jag ska visa det nya så fort jag lyckats fånga allt på bild!

    Totalt består garderoben nu av 21 plagg och 4 par skor, om man inte räknar med de plagg som är tänkta som ersättare vid varmt väder.

    Planer framöver

    Först och främst ska jag göra en sida här på bloggen där alla plagg och accessoarer finns samlade, för den överblicken vill jag gärna ha.

    I inköpsväg behöver jag hitta bra modeller på svarta och vita toppar, både linnen, kortärmade och långärmade. Har du tips på var jag hittar det? Berätta gärna i kommentarerna!