4 sätt att göra egna kuddfodral

  Listorna fortsätter, idag med 4 olika sätt att göra dina egna kuddfodral till prydnadskuddar. Personligen har jag kuddmani, och skulle nog haft ett kuddrum hemma nu om jag hade haft ekonomi till det. Kuddfodral är enkelt och ofta billigt pyssel. Billiga innerkuddar finns på IKEA.

  Sy

  Det mest självklara sättet att göra kuddfodral på är att sy ett i ett snyggt tyg. Det är bara fantasin och kanske i viss mån sykunskaperna som sätter gränsen för hur slutresultatet blir. En beskrivning på hur man syr ett enkelt kuddfodral finns på denna länk. En annan teknik är så kallad ”envelope case” som jag använt mig av på den nedre bilden.

  Sytt kuddfodral
  Kudde sydd i tekniken envelope case

  Sticka

  Ett kuddfodral är något av det enklaste och snabbaste man kan sticka, beroende såklart på hur avancerat du vill göra det. Att tänka på om du vill sticka är att det oftast blir bäst om du håller dig till en eller två garnfärger och istället leker med mönster. Att sticka mönster behöver inte alls vara svårt, det finns många vackra saker man kan göra med bara räta och aviga maskor. Kan du inte sticka? Börja med att läsa en liten stickskola och fortsätt med att söka på knitting på Youtube. En hel drös roliga mönster och idéer finns på Knitting Pattern Central.

  Stickat kuddfodral

  Brodera

  Att brodera i korsstygn är enkelt och lämpar sig bra för komplicerade mönster med flera färger. KnitPro är ett gratis webverktyg för att göra om bilder till korsstygns- och stickmönster, som kan användas för att t ex göra en kudde med ett foto på dig själv eller liknande.

  Tryck

  Jennys Hus visar hur man kan använda transferpapper för att trycka motiv på kuddfodral. Detta är det nog det lättaste och snabbaste sättet att göra ditt hem mer personligt.