Blandat

Om motion

Jag är motionsperiodare. Sedan jag slutade med cheerleadingen och det inte är någon som förväntar sig att jag ska vara på en viss plats en viss tid för att träna så blir det sällan av. Jag har kort på Friskis och Svettis dock, så när andan faller på sådär en gång i halvåret brukar jag gå ned på ett pass.
Gått ner på ett pass har jag gjort två gånger den här veckan, och jag har kommit till den något sorgliga insikten att jag har stelnat till något fruktansvärt. Blir det så när man inte är tonåring längre, att man vaknar dagen efter ett gympapass och knappt kan ta sig ur sängen? Jag pratar inte om träningsvärk här, utan om att alla muskler i kroppen liksom stelnar till och kräver uppvärmning för att fungera.

Jag har dessutom vad jag tror är en överansträngd muskel. Det konstiga är att jag förstår inte hur jag kunnat överanstränga den, eftersom jag inte ens visste att jag hade den. Den sitter på sidan av underarmen, precis ovanför handleden. Jag har aldrig ens reflekterat över att de rimligen borde sitta muskler där också.

En sak som är positiv är jag i alla fall verkar fått lite bättre kondition sedan jag slutade röka. Det är inte mycket, men det beror nog mest på det faktum att jag knappt rört mig sen dess. Hade det inte varit så frukansvärt tråkigt att konditionsträna skulle jag vilja testa någon gång hur det är att ha bra kondition, att orka gå långa sträckor och inte avlida efter en kväll på dansgolvet.

Nu är det dock paus i motionerandet för ett tag, för idag kommer allra bästa Tegel hit och jag har då rakt inte planerat in någon träning. När hon åker hem kan det möjligtvis bli så att jag fortsätter denna misshandel av min stackars kropp. Eller så låter jag det vara. Man vill ju inte bli för hurtig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *