Lördagskväll

Sjukt rolig kväll igår. Började med att möta upp Ace på Snaps för en eftermiddagsöl, sen häng hemma hos Cilla innan vi drog på bussresa ut i hooden och drack buckets.  På väg in till stan igen träffade vi på några sköna dudettes som inte riktigt trodde på att jag är så gammal som jag är. Måste bero på att jag är young at heart, eller möjligtvis lite för mycket whooo-girl för att vara 24.

Vi fick lov att forcera en blockad utanför Berns för att komma in. Det var poliser där som höll koll, men jag har ändå lite svårt att förstå att det är tillåtet att blockera folks väg på det sättet. Information och demonstration, visst, I’m all for it, men att fysiskt ställa sig ivägen och hota?

Skorna och den tidiga morgonen tog ut sin rätt dock, så det blev rätt tidig hemgång och en sömn som inte var av denna världen. Sova är nog det bästa som finns nuförtiden.

Kvällens mest random: Stötte på Ann i vimlet, riktigt kul men otippad. Kvällens mest orandom: Green and garlic-dip på Max, alla bra kvällar innehåller spår av vitlök

Obligatorisk toa-bild

Obligatorisk toa-bild

Fler bilder blir det inte, LundHs dator ochjag är inte kompisar. Alls.

23 kommentarer till “Lördagskväll”

 1. Men nu var det ju ingen demonstration, utan en facklig stridsåtgärd (skyddad i svensk lag för övrigt) och genom att bryta blockaden stödjer du ju arbetsgivaren som hade sparkat sju människor pga av deras fackliga medlemskap.

 2. Det är inte ”spännande” att forcera en facklig blockad. Berns har sparkat sju anställda för att de organiserat sig och krävt sina rättigheter. Hade det inte varit för facket så skulle arbetsköparna kunna köra hur som helst med oss. Inte okej!
  ”Never cross a picket line”

 3. Vad är det som är fel på dig?!??!?Det är inte ”spännande” att bryta en facklig blockad. Det är något av det lägsta och vidrigaste man kan göra!

 4. Det är fan inte okej att gå igenom en facklig blockad. Det är att spotta de som fått sparken i ansiktet. Gör aldrig om det.

 5. Så du trängde dig igenom en blockad för att göra det svårare för folk att förtjäna sitt uppehälle? Jävla svartfot. Har du ingen skam i kroppen? Pissa inte på folk som kräver sin rätt!

 6. Så jävla dåligt gjort av dig att bryta blockaden! Som många andra skriver är det som att spotta i ansiktet på de som fått sparken. Uselt gjort. Skaffa lite vett.

 7. Vidriga, patetiska människa. Är det viktigare för dig att ta en sup än att arbetare har rättigheter? NOLL jävla verklighetsförankring. Hoppas du sätter din silversked i halsen.

 8. Visa stöd för arbetsgivaren? Visa stöd för någon som behandlar folk illa? Varför vill man göra det? Visar man stöd för våldtäktsmän också? Eller folkmördare?
  Vill du demonstrera FÖR Saddam Husseins folkmord med mig på plattan?

  Lågt att forcera blockaden. Visar bara att man är ganska pantad och helt oinsatt, och festar upp någon annans pengar.

 9. JetJagusaurus

  Berns har inte behandlat någon illa, så nej, något sådant stöd har jag inte gett.Att sätta upp en blockad mot någon som inte gjort något illa, är ganska pantat och oinsatt för att inte säga ogenomtänkt.

  Ställ er utanför NCA och gorma istället. Fast det är väl inte lika kul, finns inte så mycket folk som rör sig in och ut från deras lokaler som det gör på Berns, framför allt inte lika mycket folk som inte har med saken att göra.
  Att ställa sig utanför NCA är förövrigt också ganska korkat, är det arbetsbrist så är det, NCA kan inte bara ge ut pengar till folk som inte har något att bara för att vara snälla och/eller för att de tillhör ”syndikalisterna”.

  Dina jämförelser om väldtäcktsmän och folkmördare är lika pinsamma som all annan vänstersmörja, och är typisk vänsterretorik så de tänker jag inte kommentera mer än så här.

  Nu ska jag ut och festa upp andras pengar, dvs mitt studiebidrag.

 10. Välkomna alla ni som hittat hit från socialism.nu! Så kul att mina lördagsförehavanden engagerar så många, och kul också att ni väljer att kommentera genom att gå till personangrepp och skriva att jag är en vidrig och äcklig människa.
  Det bevisar bara det jag vill säga med mitt uppföljande inlägg (som många tyvärr verkar ha missat, läs gärna det: http://carinh.se/2010/04/jordens-avskum-utvecklar ).

  Det finns bättre sätt att få ut sina åsikter och åstadkomma förändring än att förolämpa alla som kommer i er väg, speciellt när ni gör det med dålig retorik som en femåring skulle se igenom (Ja, Adam, jag syftar på dig. Vilket otroligt hån mot de som drabbas av våldtäkt och folkmord att du jämställer en facklig konflikt med deras lidande).

  Fortsätt gärna att diskutera, och för all del, fortsätt tro att alla som inte sympatiserar med er är födda med silversked i mun och lever på andras pengar (vilket jag i och för sig gör, jag dricker öl för skattebetalarnas pengar!!!111ett Tack CSN!). Under tiden går jag och skaffar mig ett jobb så jag kan dra mitt strå till stacken och jobba för ett bättre samhälle. Utan att kalla alla som inte tycker som mig för avskum.

 11. Gabriel Lasek

  Jag bryter ihop när jag läser alla kommentarer, vad är det för fel på människor som gör personliga påhopp enbart för att personen ifråga gick igenom en ”fack block”. Somliga personer förstår man ju varför ni inte har arbeten och klagar över allting uttrycker man sig som ni har gjort förtjänar man inte att få behålla jobbet. Det är riktigt osmakliga personliga påhopp som människor utan utbildning bara kan uttrycka sig igenom. SKAFFA EN UTBILDNING OCH LÄR ER UTVECKLA ORD FÖRRÅDET!.. ”-Get the fuck out of my way”

 12. Nu lägger ni alla fokus på fel saker. Såg ni inte va syndikalisterna hade på sig?! Gula västar! Nej, det funkar inte våren 2010, gult är fult heter det. De borde genast tänka om deras outfit om de ska fortsätta synas i publika sammanhang på detta viset.
  Get Dressed For Success!!

 13. JetJagusarus: Arbetsbrist är något som arbetsköpare alltid hävdar för att inte behöva motivera uppsägningar. Det råder inte arbetsbrist inom NCA facility services och absolut inte på Berns. Faktum är att de anställda har blivit lurade och utnyttjade och när de säger ifrån och förändrar sin situation förlorar det jobbet. Vi kan inte ha en arbetsmarknad där en del personer på grund av bakgrund och livssituation behandlas som andra klassens arbetare. Om vi ska förhindra utnyttjandet och fullspelet i restaurangbranschen och skapa vettiga förhållanden för de som städar, diskar och fixar på krogar, klubbar och hotell så måste facket sätta hårt mot hårt.
  En stor del av de arbetare som sliter i branschen har tagit sig hit för att slipa förtryck fattigdom och lidande. Varför behandla dem som skit när de kommer hit??

  Visa lite solidaritet istället för förakt mot de drabbade arbetarna.

 14. Jag blev uppsagd från mitt jobb på Arlanda i somras. Arbetsbrist kallades det. Men det är säkert någon som nu gör vad jag brukade göra.
  Jag hoppas att alla ni som kommenterat störda kommentarer ovanför detta och har flugit någonting sen i somras sätter era silverskedar i halsen.

 15. Fyfan vad irriterad jag blir på sådana människor som dig! Som inte fattar att arbetare som sliter i sitt anletes är värda att kämpa för. Solidaritet kallas det din bracka!

 16. JetJagusaurus

  Du menar att arbetsbrist aldrig är en giltig anledning för att säga upp någon?
  Solidaritet…när man betalat avgifterna ja, annars är man inte ett piss värd. Vilka är utsugarna egentligen.

 17. JetJagusaurus: I det här fallet är det ju Berns som fuskat med avgifter, skatter och lönenivåer. Är det Berns vd du menar inte är ”ett piss värd”? Eller är det bara ännu mer förakt för de människor som gör det riktiga arbetet här i samhället så att medelklassen kan gå runt och tro att livet är en fest?
  De här människorna vill ju inget annat än att ha ett riktigt jobb med vit lön och lite anställningstrygghet. Vad är det för avgifter du snackar om?

 18. JetJagusaurus

  Vad menar du med riktiga arbetet? Allt arbete som är fysiskt och inte kräver någon sorts kompetens? Det är snarare ”kontorsjobb” med välutbildad personal som får Sverige att gå runt, det är början av 2000-talet nu, inte 1900-talet.
  Har inte hört någonting om att Berns skulle fuskat med avgifter och skatter, var har du fått det ifårn? Berns ger inte ut lönerna, det är NCA.

  De som i era ögon inte är värda något är samtliga arbetare som inte betalar avgifter till er. Det står klart och tydligt. Ni är ”solidariska” så länge ni tjänar på det, fint.

 19. Jorge Salazar

  Hej.vem kan bättre än jag uttrycka sin åsikt i saken, jag som
  arbetade ungefär tre år på Berns, dag som natt. Jag som tidigare har
  fått 80 kr/timme nattetid, svart. Detta utan några som helst fördelar
  eller bonusar.

  Berns är medbrottslingar i – och direkt ansvariga för det tragiska som skett. Trots att de säger sig använda ”demokratiska modeller” har de på sitt samvete att bemanningsföretag exploaterar och avskedar sina arbetare i deras lokaler.

  Berns säger att de inte har med saken att göra, de avsäger sig allt ansvar och menar att dessa personer, jag inkluderad, som kämpar för sina rättigheter, inte arbetat
  direkt för Berns. Trots att dessa personer arbetat med möblering, disk, städning och house keeping i just deras lokaler i flera år. Säg mig om jag är galen, om jag säger att jag arbetade PÅ Berns, och FÖR Berns?

  Om att säga som det är, protestera och försvara sina rättigheter som arbetare inte är en demokratisk rättighet utan kallas för att ”hota”, säg mig då, i vilket slags land befinner vi oss?

  När vi förhandlade med Berns sa de att de skulle hjälpas åt med städningen allihop eftersom att de befann sig i en ”ekonomisk kris”.

  Berns talar om utpressning. Sanningen är att vi som har jobbat på Berns, som blivit hunsade av olika bemanningsföretag genom åren, tröttnade och organiserade oss genom att skapa ett kooperativt företag. Vi föreslog, och krävde, att Berns kunde anställa oss genom VÅRT EGET kooperativa företag som på ett lagligt och schysst sätt skulle sköta städningen, istället för att bli utnyttjade och exploaterade av bemanningsföretag. Istället för att ta chansen och ta emot oss arbetare som lidit i Berns lokaler i åratal sa de nej, och fortsätter att arbeta med bemanningsföretaget NCA och Berns anser sig fortfarande inte vara ansvariga för människor som städar deras lokaler, så länge de på pappret är anställda hos någon annan.

  De på Berns vägrade acceptera vårt förslag med argumentet att vi inte hade ”erfarenhet som städföretag”, något som mig förefaller absurt med tanke på att jag som talar till er nu, har universitetsexamen i ekonomi och har arbetat med möblering och städning på Berns i 3 år, icke att förglömma mina arbetskamrater som också har stor erfarenhet, större än vad jag har, av städarbete många andra arbetsområden. Uppenbarligen passade det inte Berns att ha syndikalister som arbetare, för då kan de inte sköta sina affärer ”under bordet”, eller tvätta pengar, som alla liknande företag som arbetar som Berns har vanan att göra.

  Som ni ser, finns det otaliga anledningar för fortsatt kamp mot Berns, för att försvara våra rättigheter som arbetare. Jag och mina 6 arbetskamrater – jag menar tusentals arbetskamrater, aktivister och sympatisörer- kommer aldrig att ge oss, vi kommer alltid att kämpa.

  Jorge

 20. JetJagusaurus: Det verkar ha blivit ngt missförstånd här. Fackavgifter går till att bedriva den fackliga verksamheten. Inom SAC, som är en basdemokratisk fackförening där arbetet sker ideellt betyder det att avgifterna går direkt till verksamheten i form av lokaler, trycksaker, utrustning, administrationskostnader etc. men framförallt till en strejkfond som sett till medlemsantalet är mkt stor i SAC. Varje medlem har lika stor makt att bestämma över pengarna och i SAC sker den fackliga kampen primärt i närmaste instans (den lokala fackklubben alt. det lokala branschsyndikatet). SAC har endast en handfull centrala avlönade funktionärer, men de är demokratiskt valda på 3 år, kan avsättas via omröstning och uppbär genomsnittlig industriarbetarlön.
  Utan resurser och strejkfond blir det svårare att bedriva facklig verksamhet, därav en fackavgift.

 21. JetJagusaurus

  Jorge, då du är allt annat än opartisk och ”kämpar” för dina ”rättigheter” så väger dina ord inte speciellt tungt. Du verkar mest arg utan att komma med någonting sakligt. Ex. så är en examen i ekonomi, samt erfarenhet av städning inte samma sak som erfarenhet att driva ett företag. Om du nu har en examen i ekonomi så borde du insett att det finns människor som kritiskt kan läsa en text och ser igenom dravel och meningar som egentligen saknar betydelse. Att arbeta på Berns är inte samma sak som att arbeta för Berns.
  Emil Boss. Läsa på SACs hemsida kan jag också göra, inte direkt beskrivande bild av hur en fackförening fungerar tyvärr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *