Tips från coachen

  Så du tycker inte du är världens bästa cheerleader? Nä, det är du nog inte heller. Det kan ju liksom per definition bara finnas en. Garanterat kommer du inte heller vakna upp i morgon och ha magiskt blivit bäst över en natt. Men vet du vad du kan vara, redan imorgon? Lite, lite bättre än du var idag.
  Det är inget hokuspokus det här med att vara bra på saker. Det vi ser på mattan när vi ser topplagen visa upp sina tävlingprogram är inte samma sak som deras tränare såg första gången de körde programmet på träningen. På samma sätt som att ditt lag kämpat med att få den där pyramiden att stå eller att få hoppen att bli timade, på samma sätt kämpar alla lag och alla cheerleaders. Hela tiden.

  Den enda skillnaden mellan dig och de som gör det du vill göra är att de gör det. Och de har gjort det tusentals gånger. De har fegat ur, de har ramlat, de har gått hem frustrerade och tänkt att det här kommer aldrig att gå. Och sedan har de gjort det igen. Tills det går. Tills det till och med är lite snyggt. Tills det sitter i ryggmärgen.

  Hemligheten är att sluta jämföra dig med andra och börja jämföra dig med dig själv. Hitta något som du skulle vilja bli bättre på. Ta redan ikväll ett litet steg mot att bli bättre på den saken, och du är redan närmre målet än de som sitter still och önskar att de kunde vara bäst.

  Vadå för litet steg?

  Om du vill få bättre hopp, sätt dig nu på en gång och gör 30 benlyft. Gör 31 imorgon. 32 i övermorgon.

  Är du inte lika vig som du vill vara? Sätt dig och stretcha i 5 minuter. Nu. Du kan läsa färdigt sen.

  Men stunts och gymnastik då? Det är ju skitsvårt att träna hemma. Det finns ju ingen plats och ingen att bygga med och dessutom så vågar jag inte och jag har ätit för dåligt och ont i lilltån har jag också… STYRKA! Att kunna lita på att du kan hålla upp din egen eller någon annans kroppsvikt är A och O. Gör så många armhävningar du kan. Kan du göra 2 innan du ligger på golvet i en skakande hög? Skitbra. Gör 3 imorgon. I övermorgon 4.

  Kan du inte dina motions och danser i programmet eller uppvisningsdansen eller era chants ni använder på matcherna? Då har du inte tränat tillräckligt. Ta 10 minuter nu och gör det.

  Dude, sucking at something is just the first step towards being sorta good a something.

  Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *