Apptips för nostalgiska kontrollfreak

  Fin och produktiv dag idag! Det var liksom dagsljus både när jag gick till och från jobbet. I och för sig så försov jag mig nästan en timme så det kan möjligen ha påverkat lite. Passade på att luncha med en vän och hennes lilla son. Det är faktiskt ganska trevligt att gå ut och äta istället för den klassiska salladen framför datorn. Det blev också ganska mycket promenerande så jag är så fylld med energi som man kan vara efter en lång arbetsdag med efterföljande middagskaos med ettåring.

  Eftersom det inte har hänt så mycket idag så tänkte jag att jag skulle passa på att tipsa om 4 appar som gör mitt liv både lättare och roligare.

  Först på listan är min husgud, appen som styr mitt liv: Doit.im. Det finns ju en uppsjö av den här typen av appar, men detta är den första jag har lyckats få till någon typ av system i. Här har jag alla saker som ska göras både hemma och på jobbet. Varje dag börjar med att jag hämtar upp dagens grejer och försöker bocka av en efter en. Funktion som jag använder flitigast är att kunna senarelägga saker (dra den till Tomorrow så slipper man tänka på det idag) och schemaläggning med olika intervall. Exempelvis dyker det upp att jag ska tvätta varje måndag, tidrapportera varje fredag, boka tid hos frisören varje tredje månad. Skulle inte klara mig utan min Doit.
  Uppdatering: Numera använder jag Todoist som att göra-app, och har skrivit en hel serie om hur jag gör då. Kolla in den här: Todoist på djupet.

  En ganska ny bekantskap är Habitbull, som jag använder i kampen om att bli en bättre människa. Syftet är att jag ska lägga mig till med nya vanor genom att kryssa av i appen varje dag, och jag kan ställa in påminnelser som dyker upp med skojiga meddelanden under dagen. Och det funkar faktiskt! Jag har t ex använt tandtråd 10 dagar i sträck nu och vill inte bryta min streak så det kommer jag göra ikväll också. Enkelt och effektivt.

  Jag jobbar ju som IT-konsult, och en del av det jobbet är den fantastiskt roliga tidrapporteringen som helst ska göras varje fredag. Det betyder att jag måste hålla koll på hur länge jag, för vilken kund och med vad. Inte min favoritdel av jobbet om jag ska vara helt ärlig. Men! Med Toggl är det faktiskt lite roligt. Hela dagen under tiden jag jobbar har jag en timer som går där jag skriver in de olika saker jag jobbar på, och kan hela tiden se hur mycket jag jobbar. Och så finns det en veckorapport som jag kan i stort sett bara skriva av rakt in i vårt tidrapporteringssystem. Mycket trevligt.

  Och till sist min favorit alla kategorier, speciellt nu när Freja har fyllt ett år. Timehop. Det finns liknande funktioner på Facebook till exempel där man kan se vad som hände på dagens datum tidigare år. Timehop är den funktionen fast för Facebook, Twitter, Instagram och så Google Photos – där jag har alla mina bilder från de senaste 9 åren vilket gör den dagliga Timehopkollen sjukt kul. Nu har det ju börjat komma bilder från när Freja var nyfödd, och så dyker upp upp rätt mycket guldkorn som hade förpassats långt in i minnesbanken. Bilder från tiden i Uppsala, gamla Facebookinlägg från folk jag tappat kontakten med och märkliga Twitterkonversationer. Fantastiskt skoj!


  1 kommentar till “Apptips för nostalgiska kontrollfreak”

  Kommentarer är stängda.