Betraktelser från en föräldraledighet

  Vi var vakna en liten stund inatt också, så nu är jag faktiskt rätt trött i skallen om jag ska vara ärlig. Just nu är jag glad att jag jobbar ”långvecka” och alltså har tre jobbdagar framför mig.

  Det är inte fysiskt tufft att vara hemma med Freja, man behöver inte springa runt och jaga och lyfta bort henne så mycket (än), hon vill oftast inte bli buren så jätteofta och dessutom är hon pytteliten så hon är inte så tung. Men det är psyket som får lite stryk ibland. 

  Det är så svårt att veta vad vi ska hitta på. Jag är SÄMST på att leka, speciellt med någon som inte kan prata. Vi känner inte så många som bor nära så det blir alltid sånt projekt om man ska träffa någon. Dessutom känner vi bara yngre bebisar som fortfarande sover flera gånger på dagen så deras föräldrar är inte superpigga på att ses tidigt på morgonen som passar oss eftersom vi behöver vara hemma igen till lunch.

  Vi bor ju typ granne med ett lekland och det finns lekrum på MoS också. Freja tycker det är kul där och hon behöver få klättra lite och träffa andra barn att inspireras av till hur man kan röra sig. Så vi brukar gå dit en del. Men alltså det är ju inte toppen för mig som knappt kan vara social med folk i min egen ålder. Nu ska man förhålla sig till andra barn och deras föräldrar och lära Freja om socialt samspel och hur man tar kontakt med andra människor. Jag är rätt trött i huvudet när vi går ifrån såna ställen.

  Och såna dagar som idag gör det mest bara ont i mammahjärtat hela tiden. Hon har varit så nere hela dagen, hon är väl trött hon med och har säkert ont i tänderna stackaren. Jag har haft henne i bärselen mest hela tiden och hon ville sitta vänd mot mig och ha napp och vara en liten liten bebis. Sen var vi en sväng på MoS och då fick hon lite energi efter ett tag så då gick vi till lekrummet. Och så det första som hände var att hon ramlar och slår sig och får en blåtira. Mammas lilla lilla liten. Hon fick lunch i mitt knä framför Pocoyo på TV:n och nu ligger hon och sover en sväng. Hoppas att hon är lite piggare när hon vaknar.

  Jag tänker faktiskt sitta helt still hela sovstunden så kanske jag också hittar lite energi till eftermiddagen. Det har helt oförklarligt dykt upp en massa disk och tvätt som måste tas om hand om men det är ett senare problem. Jag behöver också förbereda morgondagens jobb och skulle så himla gärna vilja ha ork att dra ut och springa ikväll. Vi får se hur det blir med den saken.


  Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *