Den eviga städningen

    Freja har börjat insistera på att äta själv. Gärna med sked, fast hon inte har nån koll alls på hur man ska göra än så precis allt hamnar på kläderna och golvet. Det känns som vi inte gör annat hemma än att plocka fram mat, äta, torka bort allting, byta kläder och börja om igen. Eat – repeat liksom. Förutom när vi är i badrummet och allt toapapper ska rullas ut och rivas i tusen bitar.

    Jag har aldrig varit speciellt brydd om att ha det rent och fint omkring mig. Men på senare år har det av någon anledning blivit helt sjukt viktigt för mig och jag får lite smått panik om det inte är ordning. Så märkligt, är det nånting som händer när man blir vuxen? Jag hade inte räknat med att bli en sån mamma som bryr sig om städning men jag tror att jag måste ställa in mig på att det är oundvikligt. Dags att börja googla på smarta tips för att få barn att städa själva.

    För övrigt, av alla tider man kan sända programmet Timmy Lamm på (en trevlig serie om ett lamm som låter precis som en gråtande bebis) så är ju efter lunch den lätt sämsta. Skärpning Barnkanalen. Jag skulle ju i och för sig kunna byta kanal eftersom barnet sover men det kräver ju att jag reser mig och det vill jag faktiskt inte.