Blandat

Måttbeställda tärnklänningar

Precis som med skorna till bröllopet så var det så himla svårt att hitta tärnklänningar i rätt färg. Men äntligen har de kommit, klänningarna som Denice och Freja ska ha. Bilden gör dem inte rättvisa, de är så fina!

Tärnklänningar

Freja har redan provat sin och den kommer bli perfekt med ett vitt linne under (på grund av lite väl mycket spets upptill) och eventuellt vita leggings om det är kallt. Denice ska prova i nästa vecka och jag hoppas verkligen verkligen att den passar. De är måttbeställda från en butik på Etsy men det är ju alltid lite knepigt att ta mått själv så det är ett litet orosmoment.

En riktigt bra grej med Denice klänning är att modellen gör att den går att ha på olika sätt. Det heter convertible på engelska och såklart hittar jag inte något bättre svenskt ord nu. Fram på kjolen finns två lösa paneler, som går att knyta som axelband, skärp, över ena axeln eller hur man nu vill ha det. Eller så har man bara klänningen som den är, axelbandslös. Det går ju också bra.

Det fanns inga klänningar till barn i just den här butiken, men eftersom tärnklänningarna sys upp på beställning så gick det utmärkt att få beställa en barnklänning i samma tyg. Jag mailade bara och så kom vi överens om en modell utifrån nån bild jag hittade på Google.

Både pris och leveranstid av tärnklänningarna var helt ok, och jag är så nöjd med att ha hittat någonstans där vi kunde få det precis som vi ville. Denice fick såklart välja modellen själv, och så valde jag den färg som var närmast vår bröllopsfärg. Har man flera tärnor så kan man ju låta alla välja den modell som känns bäst för dem men att alla har samma färg. Eller tvärtom, samma modell men olika färger.

Uppdatering 2017-07-04: Jag måste bara lägga in lite finare bilder här på hur tärnklänningarna såg ut på själva bröllopsdagen!

Foto: Magnus Stålberg (www.bilderavmig.se)
Foto: Magnus Stålberg (www.bilderavmig.se)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *