Meal prep sunday

  I nån sorts strävan efter att få försprång in i livspusslet så har jag idag infört meal prep sunday här hemma, på extrem lightnivå än så länge. Målet är att förbereda all mat som bara går inför veckan för att minska på vardagsstressen sen när vi börjar jobba heltid och så – om typ tre månader. Jag gillar att vara ute i god tid. Och det skadar ju inte nu heller att matlagningen går fort eftersom det ofta sammanfaller med ett kinkigt barn som bara vill bli buret.

  Idag tog jag en timme när Freja sov för att göra följande:

  – Förbereda hackad lök till veckans måltider. Mycket tacksamt för eftersom jag skulle göra mer än en lök så kändes det värt att ta fram matberedaren. Har dock fått byta förvaringssätt två gånger eftersom hela kylen började lukta lök ca på en gång.

  – När jag ändå hade matberedaren framme, riva 4 morötter som legat i kylen forever. Tänker att det är troligare att de äts upp nu när man bara kan hälla upp rivna från en påse.

  – Skala potatis och skära purjo till dagens middag.

  – Skära upp falukorv till morgondagens middag.

  – Fylla på glassformarna med mera yoghurtglass. Gjorde även några formar med överbliven juice från veckan.

  – Förbereda frukostyoghurt till veckans jobbdag (jobbar alltså bara en dag veckan som kommer, go ahead envy me)

  – Äta upp alla vindruvor som stod i kylen. Så de inte blev dåliga liksom.

  – Börja baka ett bröd som inte ville jäsa. Det bidde inget bröd.

  Mycket nöjd med detta upplägg än så länge. Ska såklart ta det till högre nivåer framöver men det kändes som en lagom liten start för att testa på.