Organization – it’s for cool people!

    De senaste veckorna har det ramlat in lite såna där småjobbiga mail/meddelanden som jag inte orkat ta tag i för att det är drygt att tänka ut vad jag ska svara. Sånt där som andra människor kanske struntar i att svara på. Så jobbar ju inte jag dock, tycker det är extremt ohyfsat att inte svara på frågor även om svaret är ”Nej, jag kan inte hjälpa dig”. Men urk vad det tar emot.

    Då är det tur att jag kan luta mig tillbaka på min filosofi allt går bara man delar upp det i tillräckligt små bitar och gör en sak i taget. Min första approach var att bara skjuta på det till morgondagen hela tiden (inte superlyckat av uppenbara skäl). Nästa sak jag provade var att boka in en timme i kalendern då jag skulle svara på dem. Men när det klockslaget kom så orkade jag bara inte – kan ha haft att göra med att det var klockan 20.00 en söndagkväll. Så nu jobbar jag istället med att välja ut ett varje dag, det som är minst jobbigt, och svara på det. Det har funkat två dagar i rad. Det kanske inte är det snabbaste sättet men det kommer i alla fall att bli gjort för eller senare.

    Det är min fasta övertygelse om att det här är lösningen på alla problem med att få saker gjorda. GTD, Scrum, Kanban, sälja hamburgare på McDonalds – alla de sakerna funkar bra när man gör det rätt eftersom det bygger på den här principen. När något inte blir gjort så är det väldigt ofta på grund av att det är för stort och känns för svårt att ta tag i.

    Vet inte direkt var jag vill komma med det här förutom att det är få saker som kan få mig så exalterad som när min mycket noga utfunderade metodik för att hantera livet fungerar som den ska. Ja, jag inser själv att jag har problem.