Sluta med välling på natten

  Det finns inga som har så kategoriska åsikter som folk som ger (oombedda) råd till föräldrar på internet. Mig själv inkluderat.

  Vi har bestämt oss för att försöka få Freja att sluta med välling på natten. Som det är nu vaknar hon nästan alltid en, ibland två gånger per natt, får en flaska och somnar om direkt. Det är klart att det vore trevligt för oss att få sova hela natten, men ärligt talat är det inte så jobbigt att gå upp, utan det är mer att vi tror att hon skulle få i sig mer mat på dagen om hon inte drack välling på natten.

  Så nu sitter jag och googlar på tips och tricks, som man gör när man undrar något. Man kan ju tycka att jag borde lärt mig nu men jag blir så fascinerad över hur många ”rätta” svar det finns där ute. Det mest intressanta är motsättningen som finns i precis alla såna här diskussioner: Man ska sätta ned foten och vara bestämd för att vara en bra förälder med väluppfostrade barn, men samtidigt är det absolut värsta du kan göra mot ett barn att inte lyssna på hens behov och låta hen skrika och gråta. Ledsen, men det går inte ihop. Hur man än vänder sig har man ändan bak.

  Vår plan nu är att systematiskt ge tunnare välling med förhoppningen att Freja börjar äta mer på dagarna. Får se hur det går.

  I värsta fall får hon väl börja blanda sina egna drinkar istället.

  I värsta fall får hon väl börja blanda sina egna drinkar istället.