En enklare vardag

En enklare vardag – Hemleverans av mat

Matkassar är den bästa uppfinningen sen skivat bröd. Vi har haft matkasse från olika leverantörer i många år nu, men de senaste kanske 2 åren (?) kör vi 3-dagarskasse från Mathem. 3 dagar därför att det är max antal dagar på en tvåveckorsperiod som vi orkar laga lite mer avancerad mat. Mathem därför att vi ville ha någonstans där vi också kunde få annat levererat samtidigt.

Varannan torsdag kommer ett snällt bud hem till oss med matkassen. Någon gång innan midnatt på onsdagen brukar vi därför gå igenom vår lista som vi satt ihop med det vi alltid vill ha hemma och kompletteringsbeställa.

Det här sättet är the shit alltså! Vi har typ aldrig slut på något. Det blir väldigt mycket mindre impulshandling. Vi behöver inte bära hem blöjor. Jag älskar matleverans. När Freja växer upp kommer hon att få höra att ”förstår du när mamma var liten, då behövde man gå till affären för att köpa mat”.

Så här ser vår lista ut just nu. Vi anpassar såklart allt eftersom behoven skiftar (speciellt barnavsnittet ändras ofta). Vi har vår lista som ett delat spreadsheet i Google Drive så att vi båda kommer åt det.


Familjen Branders inköpslista

Skafferi och basvaror

Krossade tomater
Pasta
Ris
Kryddor
Buljong
Honung
Olivolja
Rapsolja
Vinäger
Soja
Mjöl
Socker
Kakao
Ströbröd
Bakpulver
Torrjäst
Havregryn
Ketchup
Vitlök
Gul lök
Knäckebröd
Mjukt bröd
Frysta bär
Yoghurt
Mjölk
Citron
Keso
Ost
Kaviar
Tomat
Gurka
Frukt
Bregott
Smör (som man steker i)
Tomatpuré
Ägg
Diskmedel
Disktrasor
Bakplåtspapper
Aluminiumfolie
Plastfolie
Fryspåsar
Te
Kaffe
Oboy

Barngrejer

Klämmisar
Snacks (puffar/majskrokar)
Vällingpulver
Vällingtetror
Blöjor
Wipes
Tvättlappar
Barnolja
Blöjpåsar

Badrum

Tvättmedel
Toapapper
Tvål
Tandkräm
Plackers
Tops
Mensskydd
Bomullspads
Duschkräm
Schampo
Deo

Mat

Fiskpinnar
Falukorv
Broccoli
Parmesan
Pinjenötter
Lax
Chorizo
Bacon
Fetaost
Oliver
Spetskål
Köttfärs
Creme fraiche
Tortellini
Korvbröd
Korv
Potatisbullar
Köttbullar

Godsaker

Läsk
Glass
Popcorn
Godis
Snacks

Städprodukter

Hushållspapper
Dammsugarpåsar
Diskmedel
Fönsterputs
Vita scotchbritesvampar
Vim/Jif
Kalkosan
Toalettrent
Såpa
Allrengöring
Avfallspåsar

Jag har medvetet väntat med att publicera det här för att jag skulle ta en lämplig bild när maten kom i torsdags kväll. Men vi blev lite för exalterade över Daimstrutar så jag glömde... Bjuder istället på en glad familj som slipper storhandla på affären.
Jag har medvetet väntat med att publicera det här för att jag skulle ta en lämplig bild när maten kom i torsdags kväll. Men vi blev lite för exalterade över Daimstrutar så jag glömde… Bjuder istället på en glad familj som slipper storhandla på affären.

2 svar på “En enklare vardag – Hemleverans av mat”

    1. Nej, det skulle jag inte säga. Tror att vi gör av med mindre pengar nu eftersom vi impulshandlar mindre. Det brukar gå på runt under 2000 kr per gång inklusive matkassen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *