Hemleverans av mat

  Om du har någon som helst möjlighet att få matvaror hemlevererade och inte använder den så är det dags att börja nu. Sedan vi införde det här systemet hemma för några år sedan har vi så många färre irritationsmoment i livet – och mer tid till roligare grejer än att harva runt i affärer. Här är hemligheten: Ha en stående leverans inbokad (vi har varannan vecka). Inför varje leverans, kolla av er lista på sånt ni alltid vill ha hemma och beställ mer av det som håller på att ta slut. Klart. Varsågod för life hack.

  Fördelarna

  Här är några av de fördelar jag har sett med att göra på det här sättet:

  • Allt finns – det är extremt sällan något tar slut helt oförutsett. Även sånt som vi använder sällan blir kollat varannan vecka så vi hinner upptäcka att bakpulvret eller rosepepparn är på upphällningen.
  • Extremt tidsbesparande – den här rutinen tar sammalagt en halvtimme kanske. Jonas och barnen kollar av listan, jag beställer. I veckorna kompletteringshandlar vi bara någon liten grej om dagen (mest för att ha något att göra efter förskolan).
  • Minskade matkostnader – alla fördelar med storhandling, minus själva storhandlandet.
  • Inget bärande – grejerna kommer hem. Till dörren. Enough said.

  Vi kombinerar dessutom detta med ett rullande matschema, vilket innebär att vi nästan alltid har samma saker att beställa – supereffektiviserat!

  Vår inköpslista

  Själva inköpslistan har vi i ett delat Google Spreadsheet, så att vi båda har tillgång. Den som kollar av gör helt enkelt ett X vid det som ska beställas, så att det är lätt att se. Den är sorterad efter vilken plats grejerna finns på, för att underlätta själva avstämningen. Och såklart så uppdaterar vi den i takt med att nya behov uppstår.

  Det svåraste tyckte jag var att komma igång med listan, jag hade gärna haft en mall att utgå ifrån. Så för att du ska slippa det problemet kan du ladda ned vår inköpslista här nedan!

  Familjen Branders inköpslista (Excel)

  2 kommentarer till “Hemleverans av mat”

   1. Carin H Brander

    Nej, det skulle jag inte säga. Tror att vi gör av med mindre pengar nu eftersom vi impulshandlar mindre. Det brukar gå på runt under 2000 kr per gång inklusive matkassen.

  Kommentarer är stängda.