En enklare vardag – Kläderna

  Det tar skitmycket energi att bestämma vad man ska ha på sig. Jag pallar inte sånt. Det är nästan aldrig kul och nästan alltid jobbigt. Min bästa taktik för att klara mig utan att behöva ta sådana beslut är tvådelad:

  Hemma

  Jag har en dotter som är ett och ett halvt. Det är ingen poäng att försöka ha någon sorts stil när jag är ledig, allt blir bara smutsigt på en gång. Men, om jag inte bryr mig alls, så kommer jag ofrånkomligen att ha på mig grå mjukisbyxor och T-shirt varje dag. Lite bättre än så kändes det som att jag skulle kunna åstadkomma.

  Nyckeln för mig är att skaffa kläder där allt passar ihop med allt och inget är dyrt eller känsligt på något sätt. Därför har jag i min hemmagarderob följande färger: Vitt, svart, grått, blått, militärgrönt. Punkt. Typer av plagg som är oumbärliga:

  – Oversize linne
  – T-shirt
  – Långärmad T-shirt/tunika
  – Jeans
  – Leggings
  – Träningstights i olika längder
  – Sneakers (viktigt att de i nödfall går att ta på utan att böja sig eller ta hjälp av händerna)
  – Shorts
  – Sport-BH
  – Stora mysiga stickade tröjor

  Det är fullt möjligt att se helt OK ut genom att kombinera vad som helst av de här plaggen, vilket innebär att det bara är att ta det som ligger överst på morgonen och slänga hela outfiten i tvätten på kvällen.

  Mina kriterier för vardagskläder just nu är: billiga (Club XPRS är ett bra tips om man har vägarna förbi), ska gå att torktumla. Typ.

  Jobbet

  Det är här det börjar bli lite nördigt, för nu kommer Excellistan in i bilden. Jag har lagt ned rätt mycket tid på att identifiera de typer av plagg jag vill ha i min jobbgarderob.

  Sedan har jag gjort en lista med alla möjliga (och rimliga) kombinationer. Den använder jag mig av på så sätt att jag varje dag tar på mig det som står överst på listan och sedan flyttar jag hela listan ett steg så att den raden hamnar längst ned.

  Detta dessutom i två versioner, en för höst/vinter och en för vår/sommar. Men det funkar faktiskt himla bra! Jag känner mig alltid välklädd. Jag impulsköper aldrig den här typen av kläder utan uppgraderar och byter sakta ut i den takt ekonomin tillåter. Jag behöver inte tänka, om jag inte vill. Det finns ju inget som hindrar att jag tar på mig något annat än det som står i listan om jag känner för det.

  Det här med jobbkläderna tänker jag fördjupa mig i senare då det förtjänar ett eget inlägg.


  1 kommentar till “En enklare vardag – Kläderna”

  Kommentarer är stängda.