Hem, trädgård och pyssel

Måla egna tavlor med barn

Jonas och Freja har ju som sagt haft en litet konstprojekt för sig de senaste dagarna, och nu är det klart! Jonas är klart mer kreativ än vad jag är, och kläckte idén att låta Freja måla med en tjock svart penna på canvas och sedan fylla i med färg.

När man bor granne med Panduro så är det ju rätt kort mellan tanke och handling så vi var iväg och köpte material och så har de pysslat med det i kanske två dagar(?). Det är ju lite oberäkneligt att involvera en ettåring men det har gått förvånansvärt bra. Förutom incidenten när hon kastade ut pennan från balkongen. Och att hon vägrade måla något annat än prickar på en av tavlorna så vi fick hjälpa henne lite på traven. Och att hela familjen har svarta fläckar överallt eftersom vi gav henne en permanent penna.

Det är Jonas som har färglagt och om jag förstod det rätt så är det dels akrylfärg, dels kritor och dels färgpennor. Nu pryder de tre tavlorna vår hall och jag blir sprudlande glad när jag går förbi dem!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *