Skaffa dig en kvällsrutin!

  Det kan vara lite hektiskt och förvirrande ibland, livet. Ibland försover man sig, ibland åker man iväg till jobbet utan passerkort, ibland blir allting i hela världen fel på morgonen och så är liksom hela dagen förstörd.

  Mitt bästa tips för att undvika lite av vardagsstressen är att skaffa sig en liten kvällsrutin. Eller en stor, det är upp till en själv. Syftet med min kvällsrutin är att komma till ro och känna mig säker på att det är koll på läget när jag går och lägger mig. Jag märker väldigt stor skillnad på mitt mående när jag avslutar dagen på rätt sätt för mig kontra när jag inte gör det. Struntar jag i kvällsrutinen har jag ofta svårt att somna och blir förvirrad och på dåligt humör dagen efter.

  Gör såhär för att ta fram din egen rutin:

  Utgå från den tid du behöver somna för att vara en fungerande människa dagen efter. Kvällrutinen börjar ett lämpligt intervall från den tidpunkten – i mitt fall en timme, men du kan börja med en kvart eller vad som känns lämpligt. Börja litet.

  Identifiera några saker som brukar skapa problem i din vardag och börja där. Brukar du glömma saker? Lägg tiden på att gå igenom en checklista du skrivit med allt som ska med. Har du svårt att somna för att du är stressad över jobbet? Ta en stund till att förbereda morgondagens arbetsdag så du har bättre koll.

  Eller ta tiden till att svara på de här två frågorna: Vad har jag gjort bra idag? Vad kan jag göra bättre imorgon?

  Skriv ned din rutin – steg för steg. Det här är ett viktigt steg, för du ska kunna bygga på din rutin och gå igenom den lätt varje kväll utan att behöva fundera på vad det nu var du skulle göra egentligen.

  Gör din rutin – varje dag. Efter ett tag kommer du hitta nya grejer att lägga till. Jag började med att förbereda mat som jag skulle ha med mig. Sedan lade jag till att packa jobbväskan med tillhörande checklista (efter att ha glömt laddaren för fjärde gången). Nu ställer jag mig själv också de två frågorna här ovanför, kollar igenom min internetbank och stämmer av inköp mot min budget, fyller i Habitbull och tar fram kläder till morgondagen. Välj själv det som gör att du kan somna lite tryggare.


  1 kommentar till “Skaffa dig en kvällsrutin!”

  1. Jag har också några rutiner, som jag har på en lista. De som är bra för mig för tillfället. Eftersom livet är föränderligt så justeras de lite hit och dit. Och min inkludera också några frågor, men de skiftar också.
   Allt för att få mer av det som funkar och mindre av det "andra". 😉

  Kommentarer är stängda.