Blandat

Throwback till år 2000

Jag minns hur jag brukade räkna efter hur gammal jag skulle vara år 2000. Det var året jag skulle fylla 14 år och det kändes sååå avlägset. Då skulle jag vara stor, nästan vuxen. HAHAHA! Det är 16 år sedan nu och jag vet fortfarande inte vad jag ska bli när jag blir stor.

Minns ni år 2000? Vad gjorde ni på millenieskiftet? Jag firade nyår hemma med mamma i Falun. Jag tror att vi var hemma och åt middag på kvällen och sedan gick ned på Stora Torget, där det var världens fest. Så spända vi var på att se om allt bara skulle bli svart när klockorna slog över. Och vilket antiklimax när den omtalade Y2K-buggen inte hade någon märkbar effekt alls.

År 2000 var året bröderna Olsen vann Eurovision i Stockholm med mästerverket ”Fly on the wings of love”. Sveriges bidrag var Roger Pontare. Vår favorit var det lettiska bidraget My star. Såhär i efterhand känns det som att vi var onödigt intresserade av Eurovision. Vi kunde typ alla låtarna utantill.

Det var extremt dåligt väder den sommaren, men det hindrade inte oss. Vi tog bussen till Rättvik för där fanns det nya roliga människor vi inte redan kände. Vi tältade på Lisas gård och gjorde låtsasdreads i Annas hår. Vi hittade på ofantligt kassa låtar, åkte till Finspång, lyssnade på Petter.

Efter sommaren började jag nian. Jag tyckte jag var så himla stor. Hade stenkoll på hur världen funkade. Gick igenom sjukt många makeovers i jakten på en egen stil. Inte mycket verkar som tur är ha fastnat på bild.

Vi lyssnade på Vitamin C den sommaren och försäkrade varandra om att vi alltid skulle vara bästa vänner. Just så blev det kanske inte, men vi är några stycken som fortfarande har kontakt. Det blev rätt bra ändå, livet.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *