Vår delade kalender

  Jag tror inte någon blir förvånad när jag säger att jag är extremt beroende av min kalender. Dels har jag kasst närminne så jag måste skriva upp precis allt jag lovat att jag ska göra. Dels mår jag inte bra när jag inte har full koll på vad som är planerat.

  Nu är vi ju inte bara jag i familjen längre, så för några år sedan uppstod behovet av att ha något sätt att boka saker i bådas kalender samtidigt.

  Så här har vi löst det:

  Eftersom jag använde mig av Googles kalender redan innan så föll det rätt naturligt att fortsätta på det spåret. Det är ju föredömligt enkelt att sätta upp en delad kalender där, bara att gå in på inställningar och dela ut den. Just den biten var inte svår alls, och nu kan vi båda lägga in saker som vi ser båda två.

  Låt mig dock berätta något som är i stort sett helt jäkla omöjligt: Synka in min jobbkalender som ligger i Exchange (Outlook). Jag har googlat så himla mycket på det här. Till slut valde jag programmet Gsyncit. Så det var ju inte omöjligt, jag behövde bara betala för det. Och ha jobbdatorn igång för att det ska synkas. Inte skitsmidigt.

  Eftersom jag har en massa irrelevanta saker i min privata kalender så har jag valt att ha en separat för jobbsaker. Det innebär att jag inte får in något privat i jobbkalendern. Det är på gott och ont, men går rätt bra så länge jag behandlar Google som allsvetande och Outlook bara som ett ställe jag skapar mötesbokningar.

  Såhär efter rätt många år så har även Jonas fått in rutinen att lägga in allt som berör mig i kalendern så att jag ser det och det är guld värt. De här typerna av saker har vi i den gemensamma kalendern:

  • Sånt som berör hela familjen (resor, besök osv)
  • Om någon av oss ska göra något som avviker från vardagsrutinerna (kvälls- eller helgaktivitet)
  • Frejas bokade tider. Jag har kollegor som har en kalender per barn, jag är lite frestad att sätta upp en egen till Freja snart eftersom det kommer bli mer sånt nu när hon börjar förskolan.
  • Städning, matkasse och annat återkommande
  • Matschemat
  • Föräldraledighet och semester