Melonskärare – recension

  Jag är en sucker för onödiga köksprylar, till Jonas stora förtret. Det är lite av min hemliga agenda med den här recenserandet – att jag ska kunna ta hem såna här livsnödvändiga pryttlar under förevänding att jag ska testa dem.

  Idag ska vi testa en melonskärare, vilket väl får betraktas som sådär högt upp på skalan över livsnödvändiga saker. Men nu har vi ju i alla fall barn och barn äter ju mycket frukt och så. Väl? Just den här är från smartasaker.se (köpt med egna pengar) men de verkar finnas lite varstans.

  Ok, då kör vi! Extremt välkomponerad bild, brödkorgen gör verkligen sitt. Ok, då kör vi! Extremt välkomponerad bild, brödkorgen gör verkligen sitt. Lite knivigt (hehe) var det att skära första skivan. Svårt att känna var botten på melonen var. Lite knivigt (hehe) var det att skära första skivan. Svårt att känna var botten på melonen var. Inte det cleanaste snittet. Det var också absurt svårt att lyfta upp den men det fick jag in snitsen på ganska snabbt. Inte det cleanaste snittet. Det var också absurt svårt att lyfta upp den men det fick jag in snitsen på ganska snabbt. Den första halvan såg ut såhär när jag var klar. Den andra var lite mindre rester kvar i. Den första halvan såg ut såhär när jag var klar. Den andra var lite mindre rester kvar i. Det syns verkligen inte alls hur mycket melon det är här, trots banan för skala. Det är alltså en riktigt stor skål, inte en minibanan. Det var såhär i efterhand väldigt onödigt att skära upp all melon på en gång. Det syns verkligen inte alls hur mycket melon det är här, trots banan för skala. Det är alltså en riktigt stor skål, inte en minibanan. Det var såhär i efterhand väldigt onödigt att skära upp all melon på en gång.


  Slutsats och betyg

  Ja alltså den här prylen gör ju sitt jobb. Fast om man bara ska äta vattenmelon rakt upp och ned så är det faktiskt lättare att äta med en skalbit på varje bit, så då är det här en massa jobb till ingen nytta. Speciellt eftersom vi har avfallskvarn hemma så jag fick skära upp de tomma skalen i bitar ändå för att kunna köra ned dem där. Behöver man däremot skalad melon till någonting så gör melonskäraren nog nytta, det går klart snabbare än att skala melonen eller skära bitar och sedan skära bort skalet. Man får nog vara melonfantast för att kunna motivera ett sånt här inköp.

  Idé

  Pris

  Nytta för oss

  2 kommentarer till “Melonskärare – recension”

  1. Va, har ni avfallskvarn hemma! En sån som de har i USA? Eller har ni köpt en själva? Jag har alltid velat ha en sådan – Carin, kan du ta rea på hur man går till väga – i forskningssyfte! Kram moster Mia

   1. Carin H Brander

    Det har vi! Alla i vårt område har det, det så det blir när man flyttar till en helt nybyggd statsdel 🙂 Tror att de tar vara på avfallet nånstans och gör biogas av det.

  Kommentarer är stängda.