Basgarderob för kontoret

Jag har tänkt så himla länge att jag ska utveckla det här med jobbkläderna och Excellistan. Problemet är att jag har tänkt mig att det ska involvera att jag ska fota alla kläder och det är lite svårt, minst sagt, att få tid till det när det fortfarande är dagsljus ute. Så för att det ska bli något alls så börjar jag att skriva om det så kommer det bilder framöver. Nån gång.

För er som undrar vad jag babblar om så har jag alltså en taktik för att slippa tänka på vad jag ska klä på mig, utan att för den skull gå helt Steve Jobs med endast svarta polotröjor. Under några år nu har jag haft en basgarderob som jag försöker hålla till ett minimum. Där finns neutrala plagg som jag trivs i, och så några färgklickar. Mitt jobb har ingen direkt dresscode utan jag satsar på business casual ungefär.

En dag satte jag mig ned och funderade ut alla möjliga kombinationer som det gick att ha de här plaggen i. De har jag skrivit ned i en lista som jag går efter när jag tar fram kläder på kvällen. När jag gått hela listan börjar jag om igen från början.

Det är ju inte något som är helt statiskt det här. Jag gillar ju fortfarande att shoppa! Mitt mål är att ha de här plaggen i bra kvalitet med perfekt passform, men det känns lite otajmat att lägga pengar på det nu när jag varierar så i klädstorlek. Väntar med det tills jag är klar med att få barn. Tills vidare kompletterar jag lite och byter ut titt som tätt. Jag var valt en grön nyans som jag trivs väldigt bra med, så när jag hittar något i den färgen slår jag oftast till.

Såhär ser min basgarderob ut just nu (vinterversionen):

Neutrala plagg

Grå kostymbyxor
Svarta jeans
Svart kjol
Vit skjorta
Vit topp
Svart topp
Grå flätstickad tröja
Grå kavaj
Mörkblå långärmad blus
Svarta stövletter
Svarta kängor

Färgklickar

Grön långärmad blus
Blå mönstrad kavaj
Grön topp
Ljusblå skjorta
Grön/blå flanellskjort
Mörkgrön stickad kofta

Framöver ska jag såklart även bjuda på alla kombinationer man kan ha de här kläderna i, men det får bli en cliffhanger till en annan dag.

3 kommentarer till “Basgarderob för kontoret”

  1. Så smart och roligt att få göra en sån här lista. Min dröm är att alla mina plagg ska passa ihop på det sättet och sakta men säkert jobbar jag mig dit 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *