Halloumi stroganoff

  Det är värst vad vi håller på och möblerar om i matschemat på sistone. Men det är som jag alltid sagt, omväxling förnöjer… Eh nej såklart jag inte brukar säga det. Men faktum är att vi har varit lite trötta på korvgrytan på senaste och kände att vi behövde något nytt fast i samma stil. Och vad är mer som korvgryta med ris än halloumi stroganoff? Typ inget. Vi kör det här receptet från eminenta Mera vego, fast jag skippar morötterna för det är liksom en grej för mycket att skära. Det går fint ändå.

  Det enda som är synd är att det är lite många kastruller involverade. Jag skulle vilja slippa koka linserna separat på något vis, men jag kan inte tillräckligt mycket om linser för att våga experimentera. Måste också lära mig att det inte går att sätta på riset och linserna på full sprutt samtidigt, då kokar de över på samma gång vilket kan bli lite svettigt eftersom det brukar tajma med att Freja absolut måste kramas just precis i detta nu.

  6 kommentarer till “Halloumi stroganoff”

  1. Hej,
   Hittade din blogg idag pga en länk till ditt matschema och här kommer en sen kommentar till det här receptet. Älskar halloumistroganoffen och det går utmärkt att koka linserna direkt i såsen. Det gör vi alltid. Däremot brukar vi steka halloumin vid sidan av och sedan lägga i den, vilket vi tycker blir lite godare.

  2. Hej Carin! Har aldrig begripit med på de konstiga vegetariska maträtter du skriver om! Själv köper jag tillsammans med med min granne närproducerat kött från djur som gått ute o levt ett bra liv. Både nöt, gris o kyckling – fast just nu har kycklingarna semester i några veckor – o har inte köpt ett vattenfyllt köttbit de senaste 2 åren – dvs. inget färdigförpackat kött från ICA eller COOP! Men blir nyfiken på det ni äter! Vet ni vad det innehåller? Är det många obegripliga E-nummer i produkten? Smakar det bra? Är det svårt att tillaga? Svara när du har tid – just nu är frysen fylld av välmående köttbitar, men jag är absolut öppen för information om annat, även om utbudet här på västkustens pärla är väldigt begränsat! Ha det bra hela familjen – moster Mia

   1. Carin H Brander

    Just det här är inga konstigheter alls, halloumi är en ost (från Grekland tror jag). Vi är ju inte vegetarianer på heltid och jag har så svårt för såna där ”köttsubstitut”, så när vi lagar vegetariskt är det nästan bara grönsaker och ost.

   1. Carin H Brander

    Det är verkligen så himla gott, är så glad att jag hittade det här receptet!

  Kommentarer är stängda.