Märka strumpor

  Det här med märka kläder till förskolan är ju något av ett evighetsprojekt. Vi har namnlappar från Filur Namnlappar, både varianten man stryker på och klisterlappar. De är sjukt smidiga, men det tog ett litet tag innan jag listade ut bästa sättet att märka strumporna på.

  Det är ju stryklapparna som gäller, och jag tycker att det lämpligaste stället att sätta dem på är utanpå strumpskaftet. Då behöver man inte vända ut och in på strumpan för att se vems den är, men det går att vika ned skaftet så att lappen inte syns. Första paret jag märkte blev dock jättestela i resåren där lappen sitter. Såklart, för lapparna är ju inte direkt elastiska. Men till slut listade jag ut det – man måste stryka fast den när resåren är i lite utspänt läge! Då funkar det finfint och sitter kvar utan att paja resårfunktionen.

  Sträck ut resåren på strumpan lite när du stryker fast namnlappen, så sitter det bättre!

  5 kommentarer till “Märka strumpor”

  1. Bra ide, Carin! När jag besöker min familj i Stockholm med tre småkillar, vill jag gärna känna mig lite nyttig, så då har de hög kläder som det skall sys namnlappar i eller lagas lite! Namnlappade strumpor har de gett upp! Jag försökte i början, men med tre småkillar köper de hellre nya! O jag har bett att få göra lite nytta när jag är där – så mycket annat duger jag inte till, tyvärr! Kram från moster Mia!

  2. Jag märker absolut strumpor, inte minst för att underlätta för förskolepersonalen när de ska försöka lista ut vart alla hittade strumpor ska. Men stryka (eller sy) fast lappar gav jag upp ganska omgående, det är så omständigt! Till de kläder som går kör jag klisterlappar. Strumpor och annat som inte går skriver jag direkt på. För ljusa strumpor funkar vanlig tjock svart märkpenna. För mörka använder jag en sorts ”penna” med ljus, tjock textilfärg (man trycker ut den genom en smal spets). Hittad på Panduro. Måste torka ett tag men funkar klockrent.

  3. Haha! Nu ser jag att detta inlägg är från 2016… Vet inte varför det dök upp som rekommendation i mitt Facebook-flöde… Men det var kul att hitta din blogg, hälsar också introvert 30-something webb/frontendutvecklare i Stockholm med man som heter Jonas och två barn. 🙂

   1. Carin H Brander

    Haha, det är mitt fel – jag har börjat länka till gamla inlägg igen för jag tycker det är så tråkigt att de ”försvinner” så snabbt. Många ämnen är ju ständigt aktuella!

  4. Bra tips! Stod just imorse inför förskolestarten och våndades över att packa ner de omärkta strumporna 🙂 Men jag har bara klisterlappar, så det får väl bli till att beställa stryka-på-varianten också!

  Kommentarer är stängda.