Julkalender med aktiviteter

  I år känns det som att Freja kommer förstå julen lite grann, och jag är så himla sugen på att börja skapa våra egna jultraditioner i vår lilla familj. Det är ju liksom Frejas barndoms jular vi har framför oss de kommande åren.

  Jag har velat så kring hur vi ska göra med adventskalender, för jag vill ju att Freja ska få ha något att se fram emot varje dag. Men vi behöver defintivt inte mer prylar, så paketkalender är ute. Chokladkalender känns väldigt nej för en snart tvååring och en vanlig med luckor känns tråkigt. Gissa hur glad jag blev då när jag hittade Dorros superbraiga tips om aktivitetskalender! Sån ska vi såklart ha!

  Så jag frågade familjen vad de ville ha med för aktiviteter. Freja var lite snål med idéerna, men Jonas hade i alla fall en massa, så nu har jag knåpat ihop planeringen. Själva fysiska kalendern återstår att se hur vi gör. Jag har försökt kombinera nytta med nöje så att vi röjer undan lite julstress, och lagt enklare saker på veckodagarna då det nog bara är jag och Freja som kommer göra aktiviteterna. Jag är absolut övertaggad på detta! Det ska bli superskoj och känns väldigt lagom med en liten grej om dagen för att komma i julstämning.

  Adventskalender med aktiviteter

  Gratis minikurs: 3 verktyg för dig som aldrig hinner klart

  Anmäl dig till en minikurs som ger dig fler verktyg att hantera en vardag som snurrar för snabbt.