Adventskalendern 1-3 december

  I torsdags var det ju 1 december, och som jag längtat att efter att få börja med vår adventskalender! Jag har ju inte varit helt på topp nu i slutet på veckan, så det var skönt att vi inte gick ut så hårt. Vi insåg att det inte riktigt passar att öppna luckorna på morgonen, det är så stressigt då och jag är oftast inte hemma. Så nu har vi öppnat dem kvällen innan – vilket var tur igår då vi insåg att vi behövde förbereda dagens aktivitet.

  Såhär har det gått hittills:

  1. Skriva julkort

  Det här har varit ett pågående projekt ett tag. Vi fick för oss att Freja skulle få rita egna julkort, så vi köpte vita dubbelkort och har låtit henne gå loss med kritorna under någon vecka. Sen skulle såklart Jonas snofsa till det med fina teckningar inuti så hela familjen har varit involverad (jag tejpade på den glittriga tejpen faktiskt!). Vi gjorde bara 10 kort, så vi skickar dem till familjen och några kompisar. Jag försökte fråga Freja vilka vi skulle skicka till men hon tyckte bara ”mamma” och ”pappa” så vi fick vi använda vårt egna omdöme lite.

  2. Julpynta

  Det här blev lite skumt eftersom vi gärna ville pynta lite till första advent i söndags. Så jag bestämde att det finns något som heter adventspynta och att det inte är samma sak som julpynta… Det innebar i praktiken att vi plockade fram ljusstakar och stjärnor i söndags och så fyllde vi på med tomtar och sånt den här dagen. Insåg dock att vi äger ungefär noll julpynt. Men några tomtar blev det! Freja var måttligt intresserad och ville mest kasta julgranskulorna över hela rummet.

  3. Bygga en snölykta

  Eh. Ja. Vi har ingen snö. Men vi är ju en lösningsorienterad familj så vi bestämde raskt att det ju såklart stod ”Bygga en snögubbelykta”. Vi inspirerades av Kitty Jutbring och gjorde varsin snögubbe av glasburkar. Eller jag och Jonas gjorde varsin, Freja tränade på att klistra. Det blev fint det också. Så himla supermysigt att pyssla tillsammans! Det vill jag göra jämt nu.