Adventskalendern 13-17 december

  I måndags kom min mamma hit och sedan dess har det bara rullat på i otrolig fart här hemma. Inte en lugn stund med en sprallig snart tvååring som springer runt och är lycklig över att vara hemma med både mamma och mormor. Jag har halkat efter lite med uppföljningen av kalendern, så vi får ta några dagar i taget här så jag kommer ikapp:

  13. Lucia på förskolan

  På Frejas förskola är inte småbarnen med i Luciatåget, och det är jag väldigt tacksam för såhär i efterhand. Jag lämnade in en liten glad pepparkaka på morgonen, och vid tvåtiden kom jag och Jonas dit tillsammans med alla andra föräldrar för Luciasamling.

  Vi sjöng lite tillsammans med alla ungarna och sedan gick vi ut för att titta på storbarnens luciatåg. Freja fattade dock inte alls tjusningen med att stå ute i hällregn och titta på barn som sjunger, så till slut bestämde vi oss faktiskt för att gå hem tidigare.

  Det var i alla fall himla fint att komma hem tidigt hela familjen, och också kul att få hänga lite på förskolan.

   

   

   

  14. Göra en julkrans

  Det var bara jag och Freja hemma den här eftermiddagen, och jag hade hittat en krans av pompombollar på Pinterest som kändes lagom att pyssla. Tyvärr fäste inte bollarna på det limmet jag hade tänkt att vi skulle använda, så det slutade med att jag fick sätta fast allihop med limpistol. Lagom barnvänligt.

  Det blev mest stressigt att försöka få Freja att känna att hon deltog i pysslandet, men vi kämpade på och fick ihop nån sorts krans till slut.

   

  15. Sjunga julsånger

  Den här torsdagen passade vi på att hälsa på hos några kompisar så julsångerna glömdes lite bort där på eftermiddagen. Efter att vi hade kommit hem och ätit middag försökte vi få igång lite sång men Freja var noll intresserad av det. Hon skulle springa runt runt med sin gåvagn istället.

  Det råder dock inte brist på julsånger här hemma, hon har lärt sig ”Tipp tapp” på förskolan och den har vi sjungit varenda dag. Sen startar hon gärna musik i sin bok med julsånger och vill att Jonas ska dansa med henne. Gullfaktorn på det är rätt hög.

  16. Slå in julklappar

  Ja, julklapparna är inslagna i alla fall – Freja var dock upptagen med någon annat största delen av tiden. Hon kunde tänka sig att komma och välja snöre till alla klapparna, annars fick jag göra allt. Det här var ju dock nånting vi hade behövt göra ändå så det gör inte så mycket. Det kommer få vara med nästa år igen ändå tänker jag.

   

  17. Göra köttbullar

  Det hann bli ganska sent på kvällen innan vi kom igång med att göra köttbullarna, så Freja fick gå och lägga sig mitt i efter att ha hjälpt till lite med smeten. Sedan rullade vi vuxna köttbullar framför TV:n.

  Jonas köpte 1,6 kg köttfärs att göra på, vilket kanske var lite mycket såhär i efterhand. Med tanke på att vi blir 8 personer på julafton och så… Det gick i alla fall ganska fort när vi var två och jag ser fram emot att både smaka dem på julafton och ha hemlagade köttbullar att ta till makaronerna ett tag, för jag gissar att det blir över.