Adventskalendern 4-8 december

  Vi fortsätter att kämpa på med kalendern, trots en del motgångar. Det kan vara en av mina bästa idéer på länge faktiskt, för det är så skoj att ha en aktivitet planerad varje dag. Det har ju dock underlättat lite att vi varit hemma tillsammans hela familjen, det blir lite roligare då tror jag än om jag och Freja skulle gjort allt pyssel själva efter jobb och förskola. De senaste dagarna har vi gjort det här:

  4. Baka lussebullar

  Vi var superpeppade i söndags, jag hade kollat upp recept och kommit ihåg att beställa ingredienser och allt var redo! Vi skulle bara mysa lite i soffan först och då helt plötsligt kräktes Freja. Ändrade planer med andra ord och inställt bak, för jag tänker inte baka in någon vinterkräksjuka i våra bullar. Så den här har vi kvar att göra och kommer nog göra på lördag istället.

  5. Prova luciakläder

  Luciakläder var ju inte riktigt rätt, insåg jag när vi skrivit det. Det jag tänkte när jag skrev upp detta var att Freja skulle prova alla julrelaterade kläder, både till lucia på förskolan och till julafton. Så vi började med att prova fjolårets grejer, och här har vi fördelen med ett barn som växer otroligt sakta – de passade fortfarande (typ)! Vi behöver komplettera med ett par strumpbyxor till julafton och så ska jag förhoppningsvis sticka klart en tröja åt henne, men annars är det lugnt på den fronten.

  6. Baka pepparkakor

  Yay, revansch på bakningen! Pepparkaksdegen köpt, samtliga inblandade väldigt peppade… och så fick jag gå hem från jobbet pga magsjuka. Så denna lucka är också skjuten på framtiden och vi spenderade kvällen med att jag låste in mig i sovrummet för att inte smitta familjen och grät bittra tårar när jag hörde Freja genom dörren: ”Mamma jättesjuk, krama mamma”. Skitkul kväll, verkligen. Det hjälpte inte heller, för sen blev Jonas dålig.

  7. Göra en filtjulgran

  Den uppmärksamme ser på bilden ovan att vi tjuvstartade detta projekt lite. Vi hade liksom inget annat att göra i söndags när det bara var Freja som var dålig. Typisk Pinterestgrej som blev jättelyckad! Jag klippte ut en gran i filt som vi sedan satte upp på lämplig Freja-höjd. Och så klippte vi ut dekorationer, även dom i filt. Filt fäster nämligen på sig själv, så man kan klä granen, om och om igen, vilket uppskattades. Dock var den inte så stabil, vilket Jonas fixade med att limma upp granen på kartong. Nu sitter den uppe med dubbelhäftande tejp och blir påklädd några gånger om dagen. Den är dock heeeeelt omöjlig att ta en smickrande bild på. Lovar att den är fin i verkligheten.

  8. Göra en julgirlang

  Det här var tänkt att vara ett litet pysselprojekt för skojs skull, men eftersom vi var hemma allihop hela dagen blev det lite större. Vi (jag och Jonas) gjorde lite olika girlanger – och Freja tränade vidare på att klistra. Hon tycker det är superkul och säger ”Ja! Pyssla!” när vi plockar fram material.

  Jag gjorde en glittrig girlang först att hänga i fönstret, vilket blev lite väl jobbigt eftersom pappret bara var glittrigt på ena sidan. Fick fästa ihop det så det blev dubbelsidigt, annars hade det inte blivit snyggt. Sedan gjorde jag en mer lätthanterlig som fick flytta in i Frejas rum.

  Jonas gjorde flera stycken modell mindre, som till slut blev någon sorts mobil att hänga upp i ett annat fönster. Himla mysigt där den hänger och snurrar lite i värmen från elementen. 

  Vad gör ni för skoj pyssel till jul? Jag har redan fått massor av idéer till nästa års kalender men vill gärna ha fler!


  2 kommentarer till “Adventskalendern 4-8 december”

  Kommentarer är stängda.