Göra rent vattenkokare med ättikssprit

    Nån gång för hundra år sedan så skulle vi köpa ättikssprit till någon inläggning vi skulle göra. Så jag beställde en flaska, bara det att det var den största flaskan i världshistorien och vi har inte vetat alls vad vi ska göra med all ättikssprit. Igår slog det mig dock, den kan vi ju använda för att göra rent vattenkokaren (vilket, eh, behövdes).

    Gör såhär

    Häll i ca 2 dl ättikssprit och 8 dl vatten i vattenkokaren. Koka upp. Låt stå i någon kvart. Häll ut och fyll med vanligt vatten. Koka upp igen. Koka eventuellt några gånger till med rent beroende på hur det luktar och hur petig du vill vara.

    OBS stoppa för tusan inte ned näsan i vattenkokaren innan du har kokat en gång med bara vatten, det luktade inte speciellt gott.

    Det funkade himla bra det här och nu ska jag schemalägga att jag ska göra det lite oftare. Vår vattenkokare är för övrigt den absolut bästa när man har småbarn, för man kan ställa in den på att värma vattnet till 40 grader – som behövs till både ersättning, välling och gröt.