Gravid i vecka 26

  Den här veckan har om möjligt varit sämre än förra veckan. Vi har varit hemma i stort sett hela veckan och passat runt en magsjuka mellan varandra. Så det har varit skoj. Det är en speciell känsla att må lite tjyvens och samtidigt ha någon som bökar runt inne i magen. För nu bökas det på riktigt, en hel del!

  Jag ska till MVC imorgon och det ska bli intressant att kolla järnvärdet. Jag har väl inte riktigt varit superduktig med att ta Niferex nu de här veckorna vi varit sjuka, man faller ju lätt ur rutinerna när det inte är tider som behöver passas eller jobb att gå till.

  Min vigselring har nog fått åka av permanent nu (eller ja, tills efter bebis kommer då). Vågar inte riskera att den ska fastna! Förlovningsringen får hänga kvar ett tag till. Den köpte vi när Freja var typ 2 månader, det var svinvarmt i butiken när vi provade och trots att jag redan tagit in den fyra storlekar så är den lite lite stor ändå, så den klarar sig nog.

  Det är tufft att ta sig till jobbet. Jag har känt mig ganska pigg i kroppen, bortsett från sjukdomarna, men jag har insett att det är på grund av att jag har varit hemma. De få dagar jag lyckas ta mig in till stan är jag helt förstörd på kvällen. All styrka jag kan uppbåda går åt att hämta på förskolan, handla och laga mat och sedan är det liksom ingenting alls kvar. Nästa vecka är sista veckan innan jag ska vara ledig för jul och jag funderar starkt på att höra med samtliga projektledare om det går för sig att jag jobbar hemifrån hela veckan – misstänker att jag inte kommer orka annars.

  Och så har jag insett att min mage är gigantisk! Jag var stor med Freja också så jag är inte superförvånad, men det blev väldigt tydligt på babyshowern i helgen där jag och föremålet för festen såg ungefär likadana ut, trots att hon är 10 veckor före mig. Det blir spännande att se hur det slutar.

  Hur mår ni andra som är gravida? Är jag ensam om att vara skruttig?


  Vi väntar en lillasyster till Freja, beräknad i slutet på mars 2017. Alla inlägg hittills om graviditeten finns samlade här: Gravid med andra barnet.

  2 kommentarer till “Gravid i vecka 26”

  1. Hej!
   Jag har bf 20 mars så väldigt nära dig.
   Känner mig också helt slut redan. Jobbar på förskola med småbarn och att byta blöjor och ta på alla ytterkläder på löpande band är ingen höjdare. Har en dotter på 4.5 år hemma ???? Men mellan varven får man försöka njuta av att det faktiskt växer ett liv i magen vilket jag är väldigt tacksam för. Jag väntar troligtvis en lillasyster. Vet ni kön på eran? //Anna

   1. Carin H Brander

    Åh då är vi nästan BF-twins, vi har blivit flyttade till 21 mars 🙂 Vi ska troligen också få en lillasyster!

    Jag är så imponerad av er som jobbar på förskola, tänker ofta när jag hämtar Freja att jag inte borde klaga alls som får sitta still på en stol på dagarna och gå på toa när jag vill.

  Kommentarer är stängda.