Gravid i vecka 27

  Åh vad jag ångrar nu att jag inte bloggade när jag väntade Freja. Jag har ju haft bloggen hur länge som helst, men den blev lite lidande i några år där och det grämer mig nu. Det hade varit så himla intressant att kunna gå tillbaka och se hur jag mådde då.

  Det enda jag har är några små anteckningar i ett dokument som jag skriver i till henne lite då och då, med reflektioner från hennes uppväxt. Där står det bara att hon ungefär nu hade börjat sparka ordentligt. Det är ju väldigt lugnande, att det var så med henne, för den här gången har jag ju hela tiden tyckt att jag känner så lite.

  En av de få bilder jag har från när jag var gravid med Freja, tagen en månad och 10 dagar innan hon föddes.

  En av de få bilder jag har från när jag var gravid med Freja, tagen en månad och 10 dagar innan hon föddes.

  Hur som helst så fick jag till så att jag kunnat jobba hemifrån den här veckan. Det har verkligen varit guld värt. Jag får sova några timmar mer och jag behöver inte ta mig längre än till förskolan och Ica. Ryggen gör fortsatt ont och det är precis så jag klarar en arbetsdag, hämta på föris och laga middag, sen lägger den av.

  Man ska ju passa på att njuta (haha) men det gör jag faktiskt lite just nu. Passar på när jag läst saga på kvällen att ta ett bad med en god bok – både för att det är så skönt för ryggen men också för att det är rätt nice med skumbad. Smörjer in mig med nån god kräm, försöker ha lite glamour i vardagen. Rätt vad det är står vi väl där annars tänker jag med ett litet skrikande knyte som inte alls tycker att mamma ska låsa in sig i badrummet på obestämd tid.

  Vi har så smått börjat prata om de två mest pressande frågorna också – vad ska Freja göra när vi åker in på förlossningen och hur ska hon gå på förskolan när bebisen kommit. Än så länge har vi inte kommit fram till något direkt, men det känns skönt att åtminstone börjat fnula.

  Och och, nu är det mindre än 100 dagar kvar! Tvåsiffrigt!

  Berätta, hur mår ni andra som är gravida? Känns det bra inför julen? Vad har ni för krämpor?


  Vi väntar en lillasyster till Freja, beräknad i slutet på mars 2017. Alla inlägg hittills om graviditeten finns samlade här: Gravid med andra barnet.

  Gratis minikurs: 3 verktyg för dig som aldrig hinner klart

  Anmäl dig till en minikurs som ger dig fler verktyg att hantera en vardag som snurrar för snabbt.