Gravid i vecka 28

  Nu är jag gravid i vecka 28, och tillståndet just nu såhär dagen efter julafton kan väl närmast beskrivas som något orkeslös. Jag har åkt på nån förkylning som liksom sitter i hela huvudet och täpper till. Det är en himla tur att Jonas är ledig nu och att vi har min mamma till hjälp, annars hade jag nog tappat modet fullständigt.

  I veckan åkte vi faktiskt in och kollade hur det stod till med bebisen, för jag hade ett väldigt lugnt dygn när jag nästan inte kände några rörelser alls. Vi fick övervaka hjärtljuden ett tag och allt såg fint ut, så hen hade nog bara vänt sig åt något annat håll. Barnmorskan som tog hand om oss var fantastisk och det kändes så skönt, och såklart lite löjligt att åka in när allt ju var bra. Men hade vi inte gjort det så hade jag nog oroat mig ända tills nästa besök på MVC.

  Jag har köpt hem en amningskudde modell större som jag använder stöd när jag sover, och det är ju freaking fantastiskt alltså. Tror att vi kommer ha nytta av den länge. Vi skulle köpt en redan med Freja men det blev aldrig av och till slut var hon så stor att vi inte kunde motivera det längre. Väldigt nöjd att jag tog tag i det nu.

  Veckan som kommer ska vi njuta av att vara lediga tillsammans, och sedan känns det lite som att det är upploppet kvar. Jag ska jobba två månader till och sedan är det dags att vara hemma och förebereda sig igen.

  Är du också gravid? Hur mår du? Har julen varit vilsam?

  Gravid i vecka 28

  Vi väntar en lillasyster till Freja, beräknad i slutet på mars 2017. Alla inlägg hittills om graviditeten finns samlade här: Gravid med andra barnet.