Todoist på djupet – Projekt

  Det här inlägget är en del av serien Todoist på djupet, som handlar om hur jag använder mig av tjänsten Todoist för att hålla reda på min att göra-lista och få saker gjorda. Todoist är gratis att använda, med vissa undantag, och jag är inte sponsrad av dem.

  Jag har fått några förfrågningar om att förklara mer om hur jag använder Todoist, och det ska jag såklart göra! Till att börja med tänkte jag visa hur jag har satt upp mina projekt.

  Det är såklart väldig individuellt vilka projekt du behöver och det här är bara för att ge lite inspiration. Exempelvis så skulle jag haft många underprojekt under Jobb, om det inte vore för att vi redan använder andra system för att hålla reda på vad vi ska göra där. Låt oss kika hur det ser ut hos mig!


  Privat

  Familje- och privatlivet hamnar här, med ett gäng underkategorier. Vissa är fasta (som Familj och Ekonomi) och andra är tillfälliga projekt som är tänkta att ha ett avslut, t ex Byta namn. Jag blir nog snart klar med det, det var ju bara ett halvår sedan jag gifte mig…

  Exempel

  • Ta vitaminer (varje dag)
  • Lämna tillbaka en tröja
  • Betala räkningar (varje månad)

  Jobb

  Som sagt en ganska liten kategori i mitt fall. Allt som har med jobbet att göra och inte redan finns i något annat system.

  Exempel

  • Tidrapportera (varje fredag)
  • Uppdatera konsultprofil (varje månad)
  • Planera nästa möte för frontendskrået

  Blogg

  Bloggrelaterade saker hamnar här. Både idéer och sånt jag planerat att göra.

  Exempel

  • Inlägg om graviditeten (varje vecka)
  • Serie om Todoist (meta!)
  • Gå igenom gamla inlägg kontinuerligt

  Hygien och skönhet

  Ja, jag har verkligen allt i Todoist. Det är inte för att jag skulle glömma att duscha annars, det är för att hjälpa mig planera och se till att jag gör allt jag vill 🙂

  Exempel

  • Måla naglar (var 6:e dag)
  • Gå till frisören var (14:e vecka)
  • Färga ögonbrynen (var 30:e dag)

  Hemma

  Skötsel av hemmet och olika saker jag vill fixa bor i den här kategorin. Även här finns en del underprojekt som är av mer eller mindre permanent karaktär.

  Exempel

  Shopping

  Här hittar vi allt som ska handlas hem. Jag gillar att ha ett separat projekt för detta, för då kan jag lätt få fram det om jag t ex har 10 minuter över någonstans där det finns affärer.

  Numera använder jag etiketter för detta. Jag hade nämligen lite problem med att saker tappade sitt sammanhang när jag flyttade dem till det här projektet, och med etiketter kan jag ha kvar dem i sitt rätta projekt men ändå få upp en lista på sånt som ska köpas.

  Socialt

  Små påminnelser att höra av mig till folk jag inte träffar naturligt (t ex på jobbet) men ändå vill hålla kontakten med. Och andra planer (bjuda hem någon på middag, boka AW med någon).

  Någon gång/Kanske

  En samlad lista på sånt jag skulle vilja göra, men inte prioriterar just nu. Den här listan går jag igenom en gång i veckan – det kommer vi till i ett senare inlägg.

  Vill du dela med dig av ditt eget upplägg? Eller har du frågor på mitt? Kommentera gärna!


  Intresserad av att veta mer om hur jag använder Todoist eller få fler tips i allmänhet för att göra vardagen lite enklare? Lär mer om Todoist på djupet eller kolla in hela kategorin En enklare vardag.