Julkalendern 18-24 december

  Det är hög tid att avsluta sammanfattningen av vår julkalender med aktiviteter! Sista veckan innan jul bara sprang förbi, och vi gjorde en hel massa skoj.

  18. Lägga in sill

  Det här var en riktig hit! Vi gjorde enklast möjliga och köpte färdig inläggningssill som vi lade in i varsin burk. Jag gjorde en klassisk löksill och Jonas gjorde en med basilika, lime och salladslök. De blev helt sjukt goda och tog typ fem minuter att göra. Burkarna köpte vi på Ikea och de var perfekt storlek för ett paket inläggningssill. Längtar till midsommar så vi kan göra det igen!

   

  19. Klä granen

  Vi har en ganska tråkig plastgran än så länge, vi väntar tills vi har lite större barn innan vi tar in en riktig. Ganska bra, för i år var Freja väldigt intresserad av att hjälpa till att klä granen. Hon ansvarade för kulorna (tur att de är i plast nuförtiden). Alla kulor hamnade i en klase på en av de lägsta grenarna och hon har gått och plockat med granen hela julen.

   

  20. Göra marsipanfigurer

  Nja, det här vet jag inte om vi behöver göra igen. Det var alldeles för pilligt för Freja och alldeles för svårt för oss vuxna. Och alla figurerna står fortfarande i en burk i kylen, det är ingen som har ätit en endaste en.

   

  21. Baka julgodis

  Det här var lite skojigare! Vi har en del nötallergier i vår familj så det var en utmaning att hitta något som skulle passa alla. Till slut föll valet på snöbollar. Freja tyckte det var roligt att rulla bollarna i kokos, jag uppskattade att det var väldigt lätt och dessutom blev det himla gott.

   

  22. Göra apelsiner med nejlikor

  Märklig grej ändå, att sticka nejlikor i apelsiner. Freja fixade inte riktigt den grejen, men hon tyckte det var väldigt roligt med apelsinerna. Och de blev ju fina liksom. Visste inte riktigt vad vi skulle ha dem till sen när vi gjort dem, men de fick ligga på en hylla och sprida juldoft.

   

  23. Griljera skinka

  Viktigaste julfixet! Finns inget bättre än en skinkmacka till Bingolotto dan före dopparedan. Det blev dock så att mamma gjorde det här, så jag har ingen koll på hur hon gjorde. Och heller ingen bild! Det blev i varje fall en väldigt god skinka som vi åt i ett gäng olika former (bland annat som pasta med skinksås i mellandagarna).

  24. Fira jul

  Den här punkten gjorde vi med besked. Julafton blev fantastisk, med både frukost, lunch och kvällshäng. Freja var på gott humör hela dagen, trots att det blir lite överväldigande att vara enda barnet. Alla julklappar var liksom till henne och hon hade varit nöjd med att få leka med den första hon öppnade.

   

  Sammanfattningsvis har det varit väldigt roligt med den här kalendern och jag ser redan fram emot nästa jul (fast just nu är jag lite mätt på både julpyssel och julmat). Det har varit hundra gånger mer engagerande för hela familjen än om vi hade haft en paketkalender, och jag är väldigt glad över att vi inte har 24 nya små pryttlar att hålla reda på.