Basgarderob för hemmet

  Hux flux så är ju planen nu att jag ska vara hemma väldigt länge. Sådär till oktober nån gång är planen att jag ska vara tillbaka på jobbet, innan dess är det hemmahäng som gäller.

  Insikten har sakta kommit till mig att jag behöver ta tag i hur jag klär mig när jag är hemma. Eftersom jag inte har något riktigt system liknande det jag har för kontoret så har det istället blivit så att jag typ inte har någon stil alls. Uppenbar lösning alltså: det är dags att skaffa sig ett system.

  Jag har ytterst få kläder jag gillar

  Steg 1 var att identifiera nuläget, vilket var ganska deprimerande. Jag äger inte supermånga plagg som jag gillar och som passar hemma med småbarn. Sen är jag i och för sig väldigt gravid just nu, vilket ytterligare begränsar urvalet. Det är rätt mycket som inte riktigt passar, men med drygt 50 dagar kvar till beräknad ankomst för bebis tänker jag låta det vara så.

  Efter genomgång av garderoben slutade det med denna samling plagg och accessoarer, som ska få utgöra början på min kapselgarderob för hemmabruk:

  Allt annat är bortrensat

  Det sjyssta är att jag nu har rensat bort alla de där grejerna som ändå bara låg och tog plats i garderoben. Jag har ju märkt att jag haft en massa saker som bara legat i hyllan och aldrig använts, och det är väldigt befriande att vara av med dem nu. Utöver de här plaggen har jag såklart byxor också. Men det enda som passar just nu är tre par nästan identiska svarta byxor, så de orkade jag inte lägga energi på att dokumentera.

  Nästa steg

  Utmaningen nu är dels att sätta ihop lite sjyssta outfits med de här sakerna och dels att identifiera andra saker att bygga ut med. Det ser jag fram emot! Det var så länge sedan jag gjorde den här resan med kontorskläderna, så det ska bli skoj att göra det igen.

  Jag ska snarast välja ut lite fler accessoarer också. Är så sjukt dålig på att använda något annat än mina stiftörhängen och mitt tunna armband som jag alltid har – det ska det bli ändring på.

  Planen är att köpa minimalt med nytt först, för jag kommer nog variera en hel del i klädstorlek några månader framöver. Efter hand vill jag sen fylla på och byta ut till bättre passform och kvalitet så att slutresultatet är att jag kan göra likadant när jag är hemma som när jag ska till kontoret: Bara kolla i listan så står det där vad jag ska ha på mig.

  Behöver en massa tips! Hur skulle du kombinerat de här plaggen (plus svarta byxor)? Ser du något uppenbart som saknas? Vilka märken ska jag kolla in för basplagg i bra kvalitet?


  6 kommentarer till “Basgarderob för hemmet”

  1. Jag är nog inte rätt person att komma med klädråd för gravida. Jag själv bodde i mjukisar, leggings, hade ett par mammajeans och toppar 🙂 Jag hade inte mycket alls att byta med i slutet av graviditeten. Du har nog lite mer alternativ än vad jag hade.

   1. Carin H Brander

    Det är typ samma som jag har 🙂 Äger ett par gravidjeans som börjar bli för små, tre par leggings och ett par andra svarta byxor. Satsar på att variera topparna och accessoarer tills det känns lönt att köpa nya byxor.

  2. Jag borde ha haft ett typ knallgult amningshalsband när jag var mammaledig för att liva upp vardagen. Körde mest på svarta och koftor för att underlätta ammandet. H&M har baslinnen för en femtilapp som är bra i storleken och som går att dra ner där det är amningsdags. Men både linnena och ett amningshalsband går ju att tjuvstarta med tänker jag. Och koftar kan du frossa i om du inte har krav på att kunna knäppa dem nu så funkar de sen också 🙂

   1. Carin H Brander

    Amningshalsband! Vilken idé! Det kan ju bli ett DIY-projekt också. Tjoho!

  3. Anna Izza Finnborg

   Vilka härliga bilder det blev!! Jag skulle nog behöva göra något liknande, har nada koll på min garderob, haha!

   /Anna

  Kommentarer är stängda.