Hemmagjort barnkök

  Freja fick en hel del julklappar med kökstema i år, så hon behövde ett hemmagjort barnkök tyckte vi. Jonas har varit ledig den här veckan, så då passade han på att fixa till ett sådant.

  Hemmagjort barnkök

  Bänken hade vi sedan innan, och den är perfekt höjd för ett barnkök. Det är Ikeas BESTÅ, som tidigare tjänstgjorde som TV-bänk men numera huserar leksaker i barnrummet.

  Fördelen men det här hemmagjorda barnköket är att det extraknäcker som förvaring också. Inne i ”ugnen” sitter en hylla som gör den tvådelad, och på den nedre hyllan bor Frejas pyssel och spel. Inget som stör leken alls, det går utmärkt att grädda leksaksmaten i övre delen av ugnen.

  Maten och de olika husgeråden bor i de vita backarna till höger, tillsammans med allt duplo och leksakståget.

  Plattorna och ugnsluckan är skurna ur dekorplast. Knopparna är skruvade löst så att de går att snurra på, vilket Freja gärna gör när hon stoppat in saker i sin ”ugn”.

  Hon är så rolig när hon leker med köket! Ofta springer hon ut i vårt riktiga kök och hämtar kastruller som hon ställer på sin spis. Sedan vräker hon ned låtsasmat hejvilt och rör runt med en av alla miljarder vispar hon äger.

  Dekorplast är för övrigt ett väldigt trevligt material att jobba med. Det är lätt att klippa ut former eller skära med skalpell. Det finns i en uppsjö olika färger och är inte så farligt dyrt – det är mycket plast i en rulle. Det blir lite som väggstickers när man klistrar det på möbler, så det är lätt att ta bort om man skulle ångra sig. Perfekt för barnrummet som ju är i ständig förändring. En annan grej vi har gjort är att pynta en byrå på ungefär samma sätt.

  Ett hemmagjort barnkök var ett alldeles lagom projekt såhär efter julens aktiviteter, det gick snabbt och blev så fint i all sin enkelhet.