En enklare vardag

Nudelwok

I år ska vi ju fokusera på ekonomi här i det Branderska hushållet. När jag satte mig ned och började se över var pengarna tar vägen någonstans så blev en sak ganska uppenbar: matkasse i all ära, men det är faktiskt inte skitbilligt.

Dessutom har det under hösten mest känts lite kämpigt med matkassen, jag har velat haft ännu enklare matlagning nu när jag kommer direkt från jobbet och dessutom har ont i kroppen.

Därför har vi bestämt oss för att pausa matkassen på obestämd framtid och istället byta ut de 3 platserna i matschemat mot rätter som ska vara: goda, extremt lättlagade, billiga och helst vegetariska.

Nu råkade det falla sig så att vi hade ett gäng paket nudlar hemma – och så föddes den första sådana rätten: Nudelwok.

Det får väl knappt kallas recept det här, men här är någon sorts beskrivning:

  1. Skär upp en massa grönsaker och ev svamp. Jag har bara tagit det som finns hemma – man kan exempelvis ha morot, lök, paprika, vattenkastanjer, broccoli.
  2. Koka upp vatten till nudlarna (och ha i ett paket typ äggnudlar när det kokar).
  3. Hetta upp olja i en wokpanna tillsammans med lite vitlök och ingefära.
  4. Woka alla grönsaker.
  5. När nudlarna är klara, hiva i dem i woken också.
  6. Servera med soja eller sweet chili-sås.

Uppfyller alla kriterierna med råge! Det är lite läskigt att göra med olika grönsaker varje gång som jag gjort hittills, men jag ser det som en träning i att våga experimentera lite med matlagningen.


3 svar på “Nudelwok”

  1. För att lyfta rätten till nya höjder: toppa med rostad lök. Gör sig otippat bra ihop med sweet chili-sås och ger extra crunch.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *