Gravid i vecka 36

  Vabruari alltså. It’s real. Mamma kom hit över helgen och det var en välbehövlig avlastning för oss. Jonas kunde till och med åka iväg och gå på bio med sina kompisar! I söndags hade vi gott hopp om framtiden. Det vill säga fram tills att Jonas fick samma förkylning som jag hade förra veckan.

  Freja hann vara två dagar på förskolan efter vattkopporna innan hon fick feber igen, men det verkar faktiskt som att det var övergående och hon vaknade feberfri imorse. Så tänk, imorgon kanske vi kan få en vanlig dag här för första gången på två veckor. Jonas kanske till och med kan åka till jobbet?!

  Fint väder! Yay?

  Det är så himla fint väder nu. Solen lyser och det är ljust förhållandevis länge om man jämför med en månad sedan. Och det borde ju bara vara positivt, men det är lite tudelat för mig. För jag har drabbats av såna vårkänslor, jag blir full av energi och vill hitta på en massa saker – men så fort jag gör något så säger antingen kroppen eller hjärnan ifrån.

  Jag kan inte gå på promenad, jag kan inte städa och plocka hemma, jag kan inte gå ut och leka med Freja, jag kan definitivt inte dra ut och springa. Det är skitsurt. Freja är ju född 28 januari så när det här vädret började komma det året så var det precis lagom att jag hade börjat få tillbaka orken. Det var så mysigt, jag gick långa promenader med vagnen och bara hade det allmänt gött (som jag minns det i alla fall, de sömnlösa nätterna har jag förträngt).

  Men, det gör ju under med humöret i alla fall, vädret. Det känns lite lite lättare trots allt, och nu är det ju faktiskt snart slut på den här graviditeten.

  Min stackars kropp

  I och med att jag har vilat såpass mycket ändå så har jag inte haft jättemycket krämpor, det kunde varit mycket värre. Men nu börjar det komma på riktigt alltså. Det finns ingen plats i magen till något annat än bebis. Att ta på sig skorna är ett träningspass som heter duga. Det gör så ont i fogarna när jag vänder mig i sängen, eller reser mig, eller rör mig överhuvudtaget.

  Och nu bara senaste dagarna har jag börjat samla på mig vätska. Ansiktet börjar bli mer bollformat, fötterna är svullna, fingrarna gör ont. Jag bara väntar på att jag ska bli sådär varm och kliig om fötterna som jag var förra gången (det var ungefär det värsta ever). I stort sett inga kläder passar. Mina nya stövlar går knappt att stänga.

  Förberedelser för bebis

  Vi har gjort absolut noll och ingenting för att förbereda den här veckan. Jag hoppas så på att vi kan få vara friska lite grann nu så att vi kan komma ur överlevnadsmode och kanske ta oss iväg och hämta de saker vi ska låna.

  Nästa gång vi beställer mat tänker jag klicka hem lite små små blöjor och såna andra grejer som behövs. Och BB-väskan är väl dags att börja tänka på också kanske. Det blir nog bra.


  Vi väntar en lillasyster till Freja, beräknad i slutet på mars 2017. Alla inlägg hittills om graviditeten finns samlade här: Gravid med andra barnet.

  4 kommentarer till “Gravid i vecka 36”

   1. Carin H Brander

    Tack, vad snällt! Ja nu får det gärna vara slut på sjukdomar 🙂

  Kommentarer är stängda.